Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin Sekiz Eylül Stadı yanında açtığı Kadın Emeği Satış Noktası yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz 8 Martta açılan mekana ürün getiren kadınlar mutluluklarını dile getirirken, şu ana kadar 132 kadının üye olduğu açıklandı.

        Burhaniye’de Belediye Başkanı Necdet Uysal, belediyeye ait boş işyerini kadınlara tahsis ederken, Kadın Emeği Satış Noktası adı verildi. Kadınlar evlerinde ürettikleri elişlerini haftanın Cuma günleri buraya teslim ederken, her 15 günde bir satılan ürünlerin parasını alıyorlar. Kadın Emeği Satış Noktası’na ürün getiren kadınlar buraya üye oluyorlar. 8 Martta açılan işletmeye bu güne kadar 132 kadın üye oldu. Başkan Uysal’a teşekkür eden Aynur Gümülcine, ”Subeylidere mahallesinden geliyorum. Tepsi yapmıştım iğne oyası el işi. Onu buraya satmak için getirdim. Burası açıldığı için çok memnun oldum. Bun dan sonra yaptığım tüm işleri getireceğim buraya. Bunu düzenleyen Belediye Başkanımız Necdet Uysal’a teşekkür ediyorum.” dedi. İlknur Okumuş da, ”Evde oturan hanımlara çok güzel bir iş oldu. Evde oturup da yapıp satamayan hanımlara bir gelir oldu. Mutfak harçlığı oldu. Çocuklarına harçlık oldu. Bence burası Burhaniye’miz için çok güzel bir yer oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi. Kadın Emeği Satış Noktası Görevlisi Bilge Aydın ise, ”Burası, 8 Mart 2018 tarihinde açıldı. Henüz bir ay bile olmadı açılalı. Şu anda 132 tane üyemiz var. Her üye 5 tane ürün getirebiliyor. Her ayın 15’in de ödemelerimiz gerçekleşiyor. El emeği olan her ürünü kabul ediyoruz. Çok değişik farklı ürünlerimiz var. Belediye başkanımız, evde oturup ürünlerini yapan kadınlarımızın satışlarını yapabilmesi için açtı. Çok ilgi gördü. Memnuniyet iyi. Büyük ilgi var. Çok fazla ziyaretçi geliyor. Satışlarımız şu ana kadar gerçekten çok iydi. Kadınlarımızın kendine özgüveni geldi. Burada kazandıkları ile çocuklarını okutan, hastalarına ilaç alan ya da daha da güçlenen kadınlar oluştu” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa