Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak’ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

        Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Ömer Kabak Meydanından başlayıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası önünde son buldu. Yürüyüşe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, Ak Parti Başkan Yardımcısı Yusuf Som, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve otizmli öğrenciler katıldı. 'Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü', 'Otizm Sevgi İster', 'Otizm Eksiklik Değil' pankart ve dövizleri taşındı. Protokol üyeleri ve aileleriyle yürüyen otizmli çocuklar, ellerinde mavi balonlar taşıdı.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm konusunda toplumu bilinçlendirmek, toplumun dikkatini çekmek amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” Nisan ayı ise “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak ilan edildiğini söyledi. Akçam, “Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı azimli, kararlı ve istekli bir şekilde yürütüyoruz" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa