Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars Kalesi altında, Taş Köprü yanında bulunan ve geçen yıl ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesi kapsamında restore edilen Muradiye Hamamı yeniden turizme kazandırılacak.

        Uzun yıllar Karslılara haman olarak hizmet veren Muradiye Hamamı kapatıldıktan sonra kaderiyle baş başa bırakılmıştı. Geçen süre içerisinde yıkılan ve kullanılamaz hale gelen Muradiye Hamama Kars Valiliği’nce koruma altına alınarak restorasyon çalışmaları başlatıldı.

        İçerisi ve dışı onarılan Muradiye Hamamı’nın çatısı yapılıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte başlayan çalışmaların 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor. Kars’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yerlerinden birisi olan Muradiye Hamamı’nın onarılması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

        Muradiye Hamamı restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Kars turizmine açılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa