Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun'un Espiye ilçesi Soğukpınar Beldesi’nde tıbbi ve aromatik bitkiler uygulama bahçesi oluşturuldu.

        İlçenin Soğukpınar Belde Belediye Başkanlığı önderliğinde, Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğretim üyeleri ve öğrencileri işbirliği ile tıbbi ve aromatik bitkiler uygulama bahçesi için çeşitli bitkilerin ekimi gerçekleştirildi.

        Beldenin coğrafi yapı çeşitliliğine dikkat çeken Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir “Bölgemizin bir tarafı Akkaya kireç kayalıklarıyla oluşmuşken diğer tarafı Kızılkaya çinko ve bakır açısından zengin kayaçlarla çevrilmiş durumdadır. Soğukpınar Beldesi, Karadoğa vadisi içinde yer alan, değişken toprak yapısı nedeniyle birçok tıbbi ve aromatik bitkiye ev sahipliği yapan bir bölge durumundadır. Kızılkaya maden sahası bölgemizde dağ çileğinin doğal olarak büyüme imkânı bulduğu ender yerlerden biridir. Yine aynı bölge gilâburu, aküvez, akça yapraklı üvez, orman gülü, ıhlamur, kestane, gibi ağaçların yanında kaya kekiği, nane, hindiba, ısırgan otu, zeravent, tavşan kirazı, karakafes otu, sahlep, çalı çileği, laden, böğürtlen, gibi birçok otsu bitkiye ev sahipliği etmektedir. Bu bitkilerin birçoğu endemik bitkiler yani sadece bahsi geçen bölgede varlığını sürdürebilen bitkilerdir. Bu bitkilerden birçoğu aktarlarda yüksek fiyatlardan alıcı bulurken doğamızda bulunan bu bitkilerle ilgili yöremizde henüz yeterli farkındalık oluşmadığı için yöre halkı bu bitkilerden gerektiği gibi istifade edememektedir. Yapılan etkinlik ile halkımızda yöre bitkileri ile ilgili farkındalık oluşturularak tıbbi ve aromatik bitkilerin daha etkin bir şekilde hayatımıza ve ekonomimize katkı sağlaması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

        Bitki ekimine Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri ile Öğretim elemanları Dr. Derya Efe Mustafa Karaköse, Mehmet Emin Şeker ve belde sakinleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa