Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - ANTALYA'da, 2000 yılında annesinin bağışladığı böbrekle sağlığına kavuşan Duygu Çobanoğlu (39), 2002'de evlenip, 2004'te ise anne oldu. Çobanoğlu, "Annem, bana böbreğini verdiğinde evleneceğimi düşünemiyordu. O bana böbreğini verdi, ben ona torun verdim" dedi.

        Antalya'nın Finike ilçesinde oturan Duygu Çobanoğlu, 18 yıl önce aşırı iştahsızlık, halsizlik ve ayaklarında şişlik şikayetiyle Finike Devlet Hastanesi'ne gitti. Kronik böbrek hastalığı teşhisi konulan Çobanoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne sevk edildi. Çobanoğlu, annesi Hatice Bozdoğan'ın verdiği böbrekle sağlığına kavuştu. Nakilden 2 yıl sonra Abdurrahman Çobanoğlu ile evlenen Duygu Çobanoğlu, doktorlarından olur aldıktan 2 yıl sonra da aynı hastanede doğum yaptı.

        DOĞUMA İZİN VERİLDİ

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde annesinden aldığı böbrekle sağlığına kavuştuğunu, ardından mutlu evlilik yaptığını, doktorlarının izni ve takibi sonucu hamile kaldığını anlatan Duygu Çobanoğlu, "Nakilden 1 yıl sonra doktorlarım, çocuk sahibi olabileceğimi söyledi. 2004 yılında bebeğimiz oldu. Annem, bana böbreğini verdiğinde evleneceğimi düşünemiyordu. Annem bana böbreğini verdi, ben de ona torun verdim. Şu an ortaokul son sınıf öğrencisi oğlum Mustafa'yı iyi ki dünyaya getirmişim" diye konuştu. 

        Nakilden sonra çocuk doğurmak isteyenlere tavsiyede de bulunan Çobanoğlu, "Beslenmelerine, yaşamlarına ve doktorlarının tavsiyelerine uysunlar, çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşasınlar" dedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ni evi gibi sayan 18 yıllık nakilli Duygu Çobanoğlu, herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa