Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) üyeleri, Mersin´in Kanlıdivane bölgesine tarih ve doğa gezisi düzenledi. 

        Doğaseverler Roma döneminde Olba Krallığı'nın uzun süre hüküm sürdüğü antik kentteki Kral Yolu'nda yürüdü, kilise ve manastır kalıntıları, su kemerleri ve zeytinyağı üretim merkezini gezdi. Yürüyüş ekibi, Hristiyanlık döneminde hac merkezi olan bölgenin tarihi yapısı ve yaşamıyla ilgili bilgi aldı. Bölge halkının 'Şeytan Deresi' dediği vadide 10 kilometre yürüyen doğa ve tarih tutkunları, anı fotoğrafları çektirip geziyi ölümsüzleştirdi.

        140 kişiyle tarihin izinde yürüdüklerini belirten PRODOSS Başkan Yardımcısı Murat Arıkan, "Tarihi eser ve define kaçakçıları ile doğa koşulları tahribatına rağmen ayakta durmaya çalışan, eşi benzeri olmayan bu antik kentleri gezip görmek, hakkında bilgi edinmek bizim için muhteşem bir yolculuk oldu" dedi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa