Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun'da 80 bin yavru alabalık dere ve göletlere salıverildi.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 12. Bölge Müdürlüğü ve Giresun Şube Müdürlüğünce 2018 yılında planlanan 185 bin yavru alabalık salınımı ile ilgili ilk salım 80 bin yavru ile gerçekleştirildi. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, doğayı ve çevreyi korumanın önemine değinerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Alabalık yavrularını dereyle buluşturduklarını belirten Sarıfakıoğulları, su ürünleri yönünden iç su kaynaklarımızın rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi, zengin bir protein kaynağı olan balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulması, amatör amaçlı avcılık yapan vatandaşlarımızı daha çok iç sulara çekebilmek amacıyla derelerimizde balıklandırma çalışmaları yapıldığını söyledi.

        Öte yandan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı,12. Bölge Müdürlüğü ve Giresun Şube Müdürlüğü'nce 2011-2017 yılları arasında Giresun ili muhtelif derelerine 373 bin doğal alabalık yavrusu, Şebinkarahisar ilçesi Toplu Konak Gölet'ine 75 bin Abant Alabalığı olmak üzere toplam 448 bin balık salınımı gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa