Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 49 şehit için 49 fidan dikimi gerçekleştirildi.

        Alaplı İlçesinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan 49 asker anısına, yurt bahçesinde yer alan "Şehit Bahçesine" 49 çam fidan dikildi.

        Alaplı Öğrenci Yurdu toplantı salonunda düzenlenen törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Cufalı, KYK Zonguldak Bölge Müdürü Hayri Bulazar, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Belediye Başkan vekili Abdullah Ateş ve protokol üyeleri katıldı. İlçe Müftüsü Aydın Bostancı tarafından şehitler için dua edildi.

        Programda emeği geçen herkese teşekkür eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Bu Programda emeği geçen herkesi kutluyorum. Çok basit bir şey söylüyorum her zaman, yaparsak olur, yapmazsak olmaz o kadar basit. Bir arkadaşımız Konya'da görev yaparken iki köyün sudan araziden kaynaklı bir davası var. İki köy buluşmuş Kaymakam olarak gitmiş. Karşılıklı dere akıyor bir tane ağaç yok. Affedersiniz küçümsemek için söylemiyorum. Bir tane yabani bir ağaç var. İki köy kavga etti arazi su ama bir tane yabani ağaçtan başka ağaç yok. Herkes huzur içindeyken muhtar çabuk şu ağacı kes diyor. Niye kaymakam bey, buranın manzarasını bozuyor. Şimdi ülkemizin her yeri ağaç ormanlık manzarasını bozduk. Şimdi bu manzarayı bozmamız gerekiyor. Hepimizin görevi ağaç, ekmek insanlıkla doğrudan alakalıdır. Medeniyette doğru bir alakalıdır. Görgüyle ekonomiyle , medeniyetle her bakımdan doğrudan alakası olan iştir. Ağaç bir anıttır. Ağaçlık alanlar bir eserdir. Sadece bir ekonomik değer meyve veya başka türlü ekonomi değer kuşların yuvasıdır, barınağıdır, böceklerin yuvasıdır. Rüzgara yağmura etkisi olur vesaire. Ağacın nelere fayda verdiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

        Yurtkur İlçe Müdürü Erhan Yavaş, yeşilin ve ağaç dikiminin öneminden bahsederek fidanlarında bir canlı olduğunu söyledi. Fidanların şehit olan tüm askerler anısına dikildiğini belirten Yavaş, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit askerlerimiz için diktiğimiz bu fidanları gözümüz gibi bakacağız. "Her KYK'lı bir fidandır" sloganı ile Türkiye'deki bu yurtlarda kalan tüm öğrencilerin birer fidanı olsun istiyoruz. Bu yıl tüm şehitlerimiz ve tüm KYK öğrencilerimiz adına fidan dikiyoruz" dedi.

        KYK Zonguldak Bölge Müdürü Hayri Bulazar, ''2 yıl önce başlattığımız bir proje kapsamında Kredi Yurtlar kurumununda kalan 750-800 bin öğrenci için, her öğrenciye bir fidan slogan ile başlatılmış ve eş zaman olarak bunu Orman haftasında devam ettiriyoruz. Bu yıl Alaplı İlçesinde etkinliğimizi yapmak istedik. Orman Bölge Müdürlüğümüzün büyük katkısı oldu. Afrin'de şehit düşen askerlerimizin isimlerini burada yaşatmak istedik. Her dikilen ağacımıza şehit düşen askerlerimize isimlerini vermiş olduk. Bu vesile ile tekrar oradaki kahraman ordumuza askerlerimize Rabbim yardım etsin. Güç kuvvet versin. Şehit olan askerlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Geride kalanlara sabır diliyorum" dedi.

        Yapılan konuşmaların ardından Alaplı Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler tarafından 49 şehidin isimlerinin yaşatılması için 49 fidan dikildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa