Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçadağ Belediyesi, 'İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı' kapsamında, Akçadağ'da ağaç dikme şenliği düzenledi.

        Akçadağ Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin katılımını sağlayarak projeye destek oldu.

        Hedefimiz, daha yeşil daha canlı bir Akçadağ sloganıyla kentte ağaçlandırma seferberliği başlatan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 'Akçadağ'da Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması projesi' kapsamında bin 300 çam fidesini toprakla buluşturuluyor.

        Proje kapsamında Başpınar Mahallesi Karataşlık mevkinde düzenlenen ağaç dikimi şenliğine, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, proje ortağı Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, Proje koordinatörü Başkan yardımcısı Eyüp Işık, Başkan yardımcısı Osman Aslantaş, Başpınar mahalle muhtarı, Öğretmen ve öğrenciler ile Akçadağ Belediyesi müdürleri ve çalışanları katıldı.

        Daha yeşil bir Akçadağ için ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını belirten Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, "İklim değişikliğinin en önemli sebebi, yok edilen yağmur ormanları ve fosil yakıt kullanımı sonucunda ortaya çıkan aşırı miktardaki sera gazıdır. Yeryüzüne güneşten gelen ısı toprak tarafından yansıtıldıktan sonra bu gaz kütlelerinin içerisinde sıkışarak atmosferdeki ısının kalıcı olarak artmasına sebep olur. En çok bilinen sera gazı ise karbondioksittir. Ağaçlar, karbondioksiti emip, içerisindeki karbonu emdikten sonra kalan oksijeni atmosfere bırakırlar. Bu yüzden de ağaç dikmenin önemi büyüktür" dedi.

        Kazgan, yapılan çalışmaları açıkladıktan sonra, ilk fidanı Başpınar Mahalle Muhtar Mehmet Önal ile birlikte dikti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa