Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü Oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında, 6'ncı Tiyatro Şenliğinde perdelerini açtı.

        27 Mart Salı günü Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Kırklarelili tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Dünya Tiyatro Günü etkinliklerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun selam ve sevgilerini ileterek, tiyatro sahnesinin hep aydınlığa açılmasını temenni etti.

        Bu yıl Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından alınan kararla 70. kuruluş yıl dönümü sebebiyle, dünyadaki beş farklı UNESCO bölgesinden birer yazarın kaleme aldığı Uluslararası Tiyatro Bildirilerinden, İngiliz oyuncu ve yazar Simon McBurney'in bildirisi, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübünden iki öğrenci tarafından okundu. Tiyatro bildirisinin okunmasıyla birlikte 7 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek 6'ncı Tiyatro Şenliği başladı.

        Şenliğin ilk gününde üniversite öğrencileri sahnedeydi

        Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin rol aldığı ve kulübün deneyimli oyuncusu Ali Can Karagülmez'in yazdığı "Oyunum Oyun" adlı tiyatrosuyla başlayan ilk günde izleyiciler keyifli dakikalar geçirdi. İlk defa sahnelenen ve seyirciye sunulan oyunda, komedi türünde eğlenceli bir anlatımla sınıf çatışması, kapitalizmin getirdikleri, izleyiciyi de içine alarak farklı bir tiyatro deneyimi yaşattı. Üniversite öğrencilerinin sahne performansı ise seyirci tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider oyuncuları tebrik ederek, sanata emek veren gençlerin alkışların en güzelini hak ettiklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa