Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya TEMA Vakfı Temsilcisi Mustafa Satılmış, Aslanapa Ortaokul öğrencilerine doğanın ve çevrenin korunması konusunda bilgiler verdi.

        Öğrencilere TEMA Vakfı hakkında bilgiler verilirken, eğitim çalışmaları kapsamında erozyon ile mücadele, küresel ısınma ve su tasarrufu hakkında bilgilendirme yapıldı.

        TEMA Vakfı Temsicisi Mustafa Satılmış, öğrencilere yaptığı konuşmada, ''Son yüzyılda artan nüfus, düzensiz kentleşme ve sanayileşme gibi faktörler nedeniyle doğal varlıklarımız ciddi şekilde tahribata uğruyor. Örneğin, ormanlarımız gezegenimize sunduğu yararlı hizmetlere rağmen (toprağı tutma, yağış rejimini düzenleme, karbondioksiti depolama vb.) hızla tahrip ediliyor. TEMA Vakfı, bu tahribatın ve baskının azaltılmasında en önemli ve etkili yöntemlerden birinin çevre ve doğa eğitimleri yardımıyla doğaya temas eden ve içselleştiren nesiller yetiştirmek olduğuna inanıyor. Oysa, geleceğimizin güvencesi olan çocuklar hızla artan kentleşme nedeniyle daha az doğaya çıkıyor ve doğa ile ilişkileri giderek azalıyor. TEMA Vakfı, çocukların doğada yaparak yaşayarak öğrenmelerine destek olarak doğa ile giderek azalan ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor'' dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa