Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Şehit Polis Necmettin Evin adına Z Kütüphane açıldı. Açılış öncesi gençler ve öğretmenler, cadde ve sokaklarda kitap okuyarak, farkındalık oluşturdu.

        Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesinde Z Kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışı düzenlenen programla yapıldı. Bu çerçevede, gençler ve öğretmenler, okuma ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla cadde ve sokaklarda kitap okudu.

        Tarih Öğretmeni İbrahim Doğru, iki yıldır ilçede görev yaptığını belirterek, "Biz geldiğimizde şunu gözlemledik öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığı çok düşüktü. Kendi aramızda okul idaresiyle beraber bir karar aldık. Öğrencilerimize kitap okutmak amacıyla boş durduğumuz her saatte, her yerde kitap okumayı tavsiye ettik. İnşallah Beytüşşebap'ın kitap okuma alışkanlığını arttıracağız. Bundan 3-5 yıl önce istemediğimiz olaylar bölgedeki gençler askere, polise taş atmakla gündeme gelmişlerdi. Bu taş atma olayı artık olmayacak. Çocuklar hem okuyup bilinçlenecek hem de polis ve askerle dost olacaklar. Şu anda da öyle zaten" dedi.

        11'inci sınıf öğrencisi Şirin Özlü ise, kitapları çok sevdiğini anlatarak, "Kitap okuma alışkanlığım 5'inci sınıfta başladı. Beytüşşebap caddelerine insanlara kitap okuma alışkanlığını sevdirmek için geldik" ifadelerinde bulundu.

        Daha sonra açılış törenine geçildi. Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Şener, ilçe protokolü ve öğrencilerin katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şerif Çelikkaya, bu hafta Kütüphane Haftası olduğunu belirterek, "Emniyet Genel Müdürlüğümüz güzel bir kütüphane için baya bir emek verdi, 81 ilde kütüphaneler açıldı. İlçemizde de kütüphane kuruldu. Bu ilçemiz için büyük bir katma değer. İlçemize bağlı iki köyde de kütüphane kurulması için resmi onay aldık" ifadelerinde bulundu.

        Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Şener, Kütüphane Haftası'nda anlamlı bir açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Gelirken öğrenciler caddelerde kitap okuyarak insanlara kitap okuma bilincini uyarlamış oldular. İlçemiz yıllardır terör olaylarıyla anılıyordu. Çocuklarımız çeşitli yönlendirmelerle, zorlamalarla, kandırmalarla insanları taşladıkları, polisi taşladıkları bir coğrafyada yaşadık. Çok şükür ki bugün polislerimiz bu çocuklarımıza kütüphane hediye ettiler. Kütüphaneye de Şırnak'ta operasyonlar sırasında şehit olan Necmettin Evin'in ismin verdik. Hatırasını burada yaşatmış oluyoruz. Bu bakımdan güzel bir hizmet oldu. Emniyet Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum."

        Daha sonra kütüphaneyi gezen protokol üyeleri ve öğrenciler, kitapları inceledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa