Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da yol kenarlarına konulan maket trafik polis araçlarının tepe lambalarını çaldıkları iddia edilen 6 kişi polisin takibi sonucu yakalandı ve Samsun Adliyesine sevk edildi.

        Olay, Samsun'un Canik ilçesi ile İlkadım ilçelerinde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara, Sinop ve Ordu yollarıyla şehir içinde Atatürk Bulvarı ve Çevre Yolu üzerilerine maket trafik polis araçları yerleştirildi. Uzaktan bakınca gerçek sanılan maket trafik polis araçlarından Canik ve İlkadım ilçelerindeki 2 ayrı maket trafik polis aracının üzerine de geceleri gerçek polis aracı olduğu zannedilsin diye polis tepe lambası konuldu. Güneş paneli yerleştirilip gündüzleri güneş ışığından dolan akü, geceleri devreye girerek tepe lambasını yakıp gerçek polis aracı görünümü vermeye başladı. Maket trafik polis araçları sürücüler tarafından gerçek polis aracı zannedilip trafik kurallarına uymaları sağlanırken, meydana gelen hırsızlık olayı da şaşırttı.

        Saat 22.00 sıralarında Canik ilçesi Atatürk Bulvarı Derbent mevkiindeki maket trafik polis aracının tepe lambasının çalındığı fark edildi. Ardından da İlkadım ilçesi Çevreyolu Badırlı Köprüsü yakınındaki maket trafik polis aracının da hem tepe lambasının hem de güneş panelinin çalındığı ortaya çıktı. Olay yerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yeri polisi maket polis aracı üzerinde inceleme yaparak hırsızlara ait parmak izi ve delil aradı. Hırsızlık Bürosu ekipleri yaptıkları çalışma sonucu her iki maket polis aracının tepe lambalarının çalınması olayına karıştıkları iddia edilen 6 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Yaşı 18'dan küçük olan 4 kişi Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiler. Gözaltına alınan şüphelilerin çakar diye tabir edilen tepe lambalarını otomobillerine ve motosikletlerine takmak için çaldıkları ortaya çıktı. Hırsızların, hırsızlık olayının sonra aynı yoldan geçince maket polis aracının yanında resmi ve sivil polislerin olduğunu haber alınca korkudan tepe lambalarını ırmağa attıkları ifade ettiler. Polisteki sorgulanmaları tamamlanan 6 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa