Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Seyit Sakallıoğlu, Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

        SASKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Seyit Sakallıoğlu sunumda, suyun önemi, su kaynaklarının durumu ve SASKİ'nin suya yönelik faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Büyük bir bölümü sulardan oluşan dünyanın sadece yüzde 3'ünün tatlı su kaynağı olduğunu söyleyen Sakallıoğlu, "Bu tatlı suların da çok az bir kısmı kullanılabilir durumdadır. Birçok kısmı buzullarda ve nehirlerde kirlenmektedir. Şu anda dünyada bulunan suyun binde birini içmesuyu olarak kullanabiliyoruz. Bu sebeple su, çok kıymetli bir yaşam kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Ülkemizde kişi başına yılda bin 450 metreküp su düşmektedir. Uluslararası değerlendirmelere göre su sıkıntısı çekebilecek ülke statüsündeyiz. Su kaynaklarımız çok fazla değil. Bunun için mevcut kaynakları çok verimli bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Sınırlı olan suya yönelik talep gerek nüfus, gerek tarım veya endüstriyel talepler doğrultusunda sürekli artıyor" dedi.

        Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen SASKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Sakallıoğlu, "SASKİ olarak suyu var etmenin ancak çevreyle mümkün olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çevreyi ön plana alıyoruz. Su ekosistemine öncelik veren bir yaklaşımla, sürdürebilir su yönetimi sağlayan, bilgi ve teknoloji odaklı, yenilikçi bir kurum olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Sakarya'da 4 bin 878 kilometre kareye hizmet sunuyoruz. 665 mahalleye altyapı hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Kurumsal kapasitemizi her geçen gün arttırıyoruz. 6 bin 214 kilometre olan içmesuyu şebeke uzunluğumuz Sakarya'dan Çin'e kadar uzanıyor. Bu ağı scada ve otomasyon sistemleriyle uzaktan kumanda ederek sürekli takip altında tutuyor, kaliteli ve sağlıklı birinci sınıf içmesuyunu musluklara ulaştırıyoruz. Aynı zamanda içmesuyu şebekelerimizde eskiyen hatları yeniliyor, su kayıplarının önüne geçiyoruz. Akıllı şebeke sistemiyle şebekenin farklı noktalarında basınç kontrolü oluşturarak arıza ve kesintileri azaltıyoruz. Eski hatların yenilenmesiyle yaklaşık 20 milyon metreküp su kazanmış olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

        Sakallıoğlu, "Bu hatlarımızla başta Sapanca Gölü olmak üzere bütün su kaynaklarımızın, çevremizin kirlenmesini önlüyoruz. Sapanca Gölü'nün korunması için yaklaşık 10 yıldır 100 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2017 yılında 45 milyon metreküp atık su arıtmış bulunmaktayız. Aynı zamanda arıtmış olduğumuz suyu park, bahçe ve peyzaj gibi yeşil alanlarda kullanımı konusunda projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda Karaman Atık Su Arıtma Tesisi'mizin çıkış suyunu dezenfekte ederek yeni yerleşim yerlerinde bulunan parkların sulanması için çalışmalarımız devam ediyor. Suyun korunması için önce çevrenin korunması gerekiyor. İnşallah çevremizi kirletmeden, temiz tutarak gelecek nesillerimize sağlıklı bir çevre ve güzel bir Sakarya bırakmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa