Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de Tunca Nehri'nin debisi taşkın riskiyle akmaya devam ediyor. Tunca Nehri'nin debisi 4 gün önceye göre yaklaşık 100 metre küp artış gösterirken Tarihi Fatih Köprüsü'nün sular altında kalmasına ramak kaldı.

        Bölgede 4 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle Tunca Nehri yatağından çıkarak Sarayiçi Er Meydanı'nın tamamı sular altında kaldı. Bir çok tarım arazisi sular altında kaldığı kentte taşkın riski devam ediyor.

        DSİ verilerinden edinilen bilgiye göre, Değirmenyeni ölçüm istasyonunda bugün saat 10.00 itibariyle nehrin debisinin 275 metreküp/saniye seviyelere ulaşması ile birlikte taşkın riski maksimum seviyelere çıktı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tarihi Kanuni, Fatih ve Saraçhane Köprüleri'ni yaya ve araç trafiğine kapattı. Dün akşam saatlerinde Oğulpaşa deresinin taşması sonucu kapalı olan Edirne - Kırklareli kara yolunun ise trafiğe açıldı.

        Öte yandan, Meriç Nehri'nin debisinde de artış yaşandı. Kirişhane Ölçüm İstasyonu'ndaki son verilere göre nehrin debisi 1007 metreküp/saniye seviyelerine ulaşarak sarı alarm durumunu koruyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa