Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yönetmenliğini Barış Tanriverin yaptığı, Çengelli Köyü derneği yapımı olan " Oltu Şura Devleti" adlı tiyatro oyunu, izleyicilerden tam not aldı. Darıca Adnan Menderes ültür Merkezi salonunda sergilenen oyuna; yerel yönetim ve siyasi parti başkanları, Erzurum ve Oltu dernek başkanları, federasyon başkanları , sivil toplum kuruluşları ve Oltulular iştirak etti.

        İlk defa Tiyatro eseri olarak sergilenen Oltu kurtuluş mücadelesi oyunu sık sık alkışlarla kesildi. Progesyonel müzik ve efektler oyuna renk kattı. Gecenin sürprizi olarak Yasin Haşimoğlunun birinci kuşak torunu Ekrem Haşimoğlunun teşrifi ve konuşmasında duygulu anlar yaşandı. Salon girişinde eski Oltu fotoğrafları sergisi de büyük ilgi gördü. Gecenin açılış sunumu yapan Yusuf Aydoğdu; tarihi şan ve şerefle dolu Oltu'nun milli mücadeledeki kahramanlık destanının eşi benzeri olmayan bir örneğe sahip olduğunun altını çizdi. Oyunda Yusuf Ziya Bey'i İlhami Yeşilyurt, Yasin Haşimoğlunu Yusuf Aydoğdu, Haşim Hocayı Ethem Yeşilyurt, Hasan Basriyi Oğuzhan Yeşilyurt, Daps ı Barış Tanrıver, Bagdoyef i Savaş Tanrıver, Albert i Ensar Tanrıver canlandırdı.

        Kaynak olarak Prof. Dr. Erdal Aydoğanın " Oltu Şura Hükumeti ve Yasin Haşimoğlunun Hatıraları" eseri kullanıldı. Ermeni zulmü konusuna da değinilen oyunda, Çengelli köyünde zulme tanık olan İsmet Aydogdu'nun röportajının yayınlandığı TRT belgesinden de kesitlere yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa