Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum'un tarımsal üretim ve buna bağlı olarak kaydedilecek tarımsal sanayi ve ticarette yeni bir sinerji yakaladığını bildiren AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, il ekonomisinde tarım sektörünün yeni bir güç kazandığını, bunda tarımsal alanların sulanmasına yönelik yatırımların temel etken olduğunu belirtti.

        ERZURUMLU CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARDIR

        Erzurum'da son 15 yılda, daha önceki dönemlerin toplamını aşan ölçüde baraj, gölet, sulama, enerji, taşkın koruma ve içme suyu yatırımı gerçekleştirildiğini, Söylemez, Başköy ve Şehitler Barajlarının tamamlanması, inşaatı devam eden gölet ve HES'lerin devreye sokulmasıyla ilin bölgede barajlar şehri haline geleceğini aktaran Milletvekili Aydemir, 'Erzurumlu bu devasa yatırımları gerçekleştiren AK iktidara ve onun lideri Cumhurbaşkanımıza minnettardır.' dedi.

        SAKALIKESİK İSTİŞARESİ

        AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir DSİ 8'inci Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen Sakalıkesik Ovası Sulaması bilgilendirme, istişare ve inceleme toplantısında, yatırımın hitap ettiği 16 mahalle statüsündeki köy muhtarı, DSİ yöneticileriyle bir araya geldi.

        YENİ İSTİHDAM İMKAN VE ALANLARI OLUŞACAK

        Palandöken ve Aziziye ilçeleri alanında yer alan Sakalıkesik ovası için hayati önem taşıyan, yaklaşık 115 bin dekar tarım arazisinin borulu sistemle sulanmasını sağlayacak Sakalıkesik Ovası sulama yatırımının bölge tarımı için hayati önemde bulunduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, yatırımın tamamlanmasıyla birlikte tarım alanında yeni istihdam alanları oluşacağına işaret etti.

        KATILIM

        AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in Başkanlığında yapılan Toplantıya DSİ 8. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Şahna, 81. Şube Müdürü Nurullah Soylu, Elektro Mekanik Şube Müdürü Muhyettin Eroğlu, Teknik Ekip, Sakalıkesik Ovası inşaatı yüklenici Firma yetkilileri ve 16 Mahalle Muhtarı katıldı.

        BİLGİLENDİRME

        Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı süreci hakkında bilgi vererek,

        2018 yılında yapımına devam edilecek olan Sakalıkesik Ovası Cazibe sulaması projesinde kapsamında gerçekleştirilecek hizmetleri anlattı. 16 muhtar da söz alarak proje kapsamında beklenti ve öngörülerini paylaştı.

        AYDEMİR'DEN YATIRIM ÖVGÜSÜ

        Toplantının sonuç bölümünde devasa projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan DSİ yönetimi ve moral destek sağlayan 16 köy sakini ile muhtarlara teşekkür eden Milletvekili Aydemir, 'Erzurum aldığı bu yatırımlarla tarım alanında da bölgesinin cazibe merkezi olmayı sürdürecektir. Sağlık ve Eğitim şehri Erzurum yalnız bölgesinin değil aynı zamanda İpekyolu güzergahının da tarım şehri olacaktır. Bundan herkes emin olmalıdır.' dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa