Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - MUŞ'ta, unutulmaya yüz tutan okçuluğun yeniden canlandırılmasına destek olan Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Başkanı Sabahattin Akış, gençleri ata sporuna teşvik ediyor. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki (KYK) öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği okçuluk kursuna, şimdiye kadar 170 kişi kayıt yaptırdı.

        Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Başkanı Akış, gençlerin, yaklaşık 10 ay önce kurulan kulübe gösterdiği ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Kursta eğitmenlik de yapan Akış, 30 kursiyerle başladıkları çalışmaları 170 kişiyle sürdürdüklerini belirtti. Amaçlarının, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve ata sporu okçulukla ilgilenmelerini sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Akış, "Gençlere, ecdadımıza ait olan bu sporu aktarmak istiyorum. Kursiyerlerimizin içerisinde başta KYK'da kalan üniversiteli öğrencilerimiz olmak üzere birçok genç katılmakta. Buradaki amacımız, hem gençlere kötü yollarda kahvelerde olmasını önlemek hem de kendimize ait spor dallarıyla iç içe tutmaktır. Elimizden geldiğince daha da ileri götürmek için gayret sarf ediyoruz. Bunun yanında, şu anda Ankara'da düzenlenecek KYK'lar arası yarışmalara hazırlanan genç kardeşlerimiz mevcut. Bunun yanı sıra ileriki yarışmalara katılabilmek için sporcu yetiştirmekteyiz. Kısmet olursa bu çalışmamızı da elimizden geldikçe genç kardeşlerimize aktarıp, onların da sonraki arkadaşlara aktarabilmesi için ve bu ata sporumuzun ölmemesini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

        MŞÜ öğrencilerinden Şerife Ece Gül ise "Muş'ta sosyal aktivite 'yok' denecek kadar az. KYK vasıtasıyla okçuluk kursuyla tanıştık. Çok hoşumuza gitti, çalışmalarımız çok keyifli. Daha yeni olmama rağmen çok şey öğrendik, hocamız bizimle çok ilgileniyor. Hedefimiz, şampiyonluk. Okçulukta hep erkeklerin adı geçiyor. Biraz da kadınların adı geçsin, istiyoruz. Güzel yerlere geleceğimize inanıyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa