Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Malkara İlçesinde düzenlenen değerlendirme toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

        Malkara Kültür Sarayında gerçekleşen toplantıda Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz ve Fevzi Ünal, Malkara Muhtarlar Derneği Başkanı Bilal Timurtaş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Malkara Mahalle Muhtarları da yer adlı.

        "Çalışmalarımız sayesinde Malkara yepyeni bir ilçe oldu"

        Toplantıda ilk konuşmayı Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptı. Yurdakul konuşmasında, "Bizler seçildiğimiz günden bu yana Malkara için çalışıyoruz. Siz de doğduğunuz, yaşadığınız mahaller için en güzelini istiyorsunuz. Bizler 4 yıldır görevdeyiz. İlçe, Malkara Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımları tarihinde hiçbir zaman bu kadar kısa sürede almadı. 1980'den sonra gelen bütün yerel yönetimler ve İl Özel İdaresinin yaptığı yatırımları toplasanız, Malkara'nın son 4 yılda aldığı yatırım kadar yatırım almadığını fark edeceksiniz. Özellikle bu konuda bizim başımız dik. Gerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, gerek TESKİ, gerekse bizim çalışmalarımız ile Malkara bambaşka bir ilçe haline geldi. Hem üreticiye destek, hem de altyapı konusunda vatandaşımıza verdiğimiz birçok sözü yerine getirmiş durumdayız. Malkara'nın yolları sati kaplama ile yenilenmiş durumda. Göreve geldiğimizde yem fabrikasının kamu yararına çalışacağını söylemiştik, bu gerçekleşti. İlçemizde Türkiye'nin en modern et kombine tesislerinden birinin inşaatı hızla yükseliyor. Yeni otogarımız hizmet vermeye başladı. Malkara'ya yeni bir okul kazandırdık. İlçemizin çarşısı ciddi anlamda 21. Yüzyılda bir Avrupa kentine yakışan bir çarşı haline geldi. Hacıevhat Mahallesi'nde Aile Yaşam Merkezi yükseliyor. Küçükbaş hayvancılığa destek olmak için damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdik. Yakın zamanda Çınaraltı Mahallemizde güneş enerjisi ile elektrik üretmeye de başlayacağız. Pazar yeri inşaatı devam ediyor. Hafriyatını yaptık ve orada 24 tane ağacı değişik yerlere nakil ettik. Kamu hizmeti yaparken bir takım sıkıntılar karşımıza çıkabiliyor. Fakat şu bir gerçek ki bizim naklettiğimiz ağaç sayısı sadece 24'tür. Biz bir siyasi partiden aday olduk. Fakat vatandaşımıza hizmet ederken Malkara'nın, tüm vatandaşlarımızın kazanması için çalışıyoruz. Bizim için Malkara'daki doğru ile Ankara'daki doğru aynı. Ben herkesi hep birlikte Malkara'ya hizmet etmeye davet ediyorum" dedi.

        "Malkara'nın makus talihini yendik"

        Ulaş Yurdakul'un ardından konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Sayın Başkan Muhtarlar toplantısı olduğunu söylediğinde ben de katılmak istedim. Size bir müjde vermek istiyorum. Buraya gelirken çok amaçlı salonun yapılması için düğmeye bastık. Şimdiden hayırlı olsun. 368 günümüz daha var. Bu 368 gün hizmet günü demektir. Perşembe günü hizmette 4 yılımız doluyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Malkara'da bitmiş ve devam eden 22 tane projemiz var. Bunlar sadece 2 daire başkanlığımızın projeleri Bunun yanında TESKİ'nin de yatırımları var. Bizim düşündüğümüz tek şey hizmet. Siyaset zamanı gelince yapılır. Ben göreve ilk geldiğim zamanlarda Malkara'ya geldiğim günü hatırlıyorum. Burada işimiz çok dedim çünkü burası çok kötü durumdaydı. Bugün gelirken ise ilçemize gurur ve sevgi ile baktım. Çünkü Malkara iyiye doğru büyük değişim gösterdi. Malkara ve Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin başkenti olduğunu hala kabullenemediler. Doğruları söylemek en büyük fazilettir. Ulaş Başkanın burada seçilmiş olması Malkara için çok büyük bir şanstır. Tüm muhtarlar bizim yol arkadaşımızdır. 30 Mart 2019'da yeniden bir araya geleceğiz ve ben dosyalarımı elime alıp hizmetlerimizi, yaptıklarımızı göstereceğim. O zaman kararı halkımız verecek ve bize tamam veya devam diyecek. Ben, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Malkara'nın makus talihini yendiğimize inanıyorum. Ben Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak tüm ilçelere 1 buçuk milyar yatırım yaptıysam Tekirdağ'ın ne kadar geri bırakıldığını siz düşünün. Ben tüm muhtarlarımıza saygı ve sevgimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

        Değerlendirme Toplantısında Başkan Kadir Albayrak ve Ulaş Yurdakul'un ardından söz alan Malkara Muhtarlar Derneği Başkanı Bilal Timurtaş ise yapılan yatırım ve projelerden dolayı Başkan Kadir Albayrak'a teşekkür etti. Timurtaş ayrıca muhtarların siyasetçi olmadığını mahallerine hizmet için var olduğunu belirtti. Toplantı yapılan konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi daire başkanları tarafından muhtarlara yapılan bilgilendirme ile son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa