Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne ve Kırklareli belediye başkanlarının sosyal medya üzerinden başlattığı köfte tartışması, köfteci ve vatandaşlar arasına da yayıldı.

        Uzunköprü'de dededen toruna devam eden bir mesleği yaşatan ve 1936'dan beri bu mesleği sürdüren Mustafa Alsat "Köfte deyince akıllara ilk gelen Uzunköprü köftesidir. Herkesin damak zevki ayrıdır fakat Uzunköprü köftesi reklam ile değil isim ile hafızalar da yer almış bir markadır"

        Alsat,"Uzunköprü'nün köftesi daha kaliteli daha karakter sahibi daha güzel köftedir. Dünyanın en güzel köftesi olduğunu iddia ediyoruz. Çünkü bizim köfteye kattığımız çok şey var çok ustalık var ve çok ustalık birikimi istiyor. Edirne'nin Kırklareli'nin köftesi de güzeldir yapan arkadaşlar da bizden yabancımız değil ama Uzunköprü köftesinin yanından geçemezler. Çünkü Uzunköprü köftesi uzun yıllar ustalık isteyen bir yapıya sahiptir dolasıyla Uzunköprü köftesi varken gerisi lafı güzaftır. Uzunköprü köftesi bize göre en güzelidir. Ama damak zevki açısından Ahmetbey'in de güzeldir Edirne'nin de güzeldir. Kendi bakış açılarıyla oranın geleneği ile halkın damak tadına uygun bir şeyler yapılıyordur" dedi.

        "Trakya çapında 1.Sınıfız"

        Uzunköprü köftesi'nin dünya çapında 1. Sınıf köfte özelliği taşıdığını ifade eden Lokantacılar Odası Başkanı Özcan Atasayarlar, "Trakya çapında 1. Sınıf köfte özelliğini taşıyan tek ilçeyiz. Köftemiz tescillenmiştir. Kim ne derse desin Uzunköprü köftesi tartışma konusu bile olamaz. Onlar reklam ile köfte satarken bizler Uzunköprü köftesi ile Trakya bölgesine ün salmış bir isme sahibiz" ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa