Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, besteci Süleyman Alnıtemiz'in Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Türk ve Anzak askerlerinin anısına ithaf ettiği 'Kanlı Sırt' adlı eseri seslendirdi.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda düzenlenen gecede, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sahneye çıktı. Orkestra, besteci Süleyman Alnıtemiz'in Çanakkale Savaşları'nda şehit düşen Türk ve Anzak askerlerinin anısına ithaf ettiği senfonik eseri 'Kanlı Sırt'ı seslendirdi. Konseri TBMM eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, gazeteci yazar Oktay Ekşi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile çok sayıda davetli izledi.

        Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitleri'ne' adlı şiirinin de bulunduğu eserin sonunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te Anzak askerlerinin annelerine yazdığı mektup da seslendirildi. Konser sonunda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, dakikalarca ayakta alkışlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa