Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Kastamonu İl Başkanlığının ilçelerde düzenlendiği 'Yerel Yönetimler Buluşması' kapsamında AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Daday ilçesini ziyaret etti.

        AK Parti Kastamonu İl Başkanlığının ilçelerde düzenlendiği 'Yerel Yönetimler Buluşması' kapsamında Daday ilçesinde toplantı gerçekleştirildi. AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir'in iştirak ettiği toplantı, İl Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

        İlçede partililer tarafından karşılanan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, hayırsever vatandaşların düzenlediği kermesi ziyaret etti. Daha sonra bir otelde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Demir, istek ve talepleri dinleyerek açıklamalarda bulundu.

        Daday'ın kendisi için farklı bir yerinin olduğunu ifade eden Murat Demir, şunları söyledi: "Daday güzel ilçelerin başlarında geliyor. Turizm amaçlı çok yoğun günlerimiz geçiyor. Özellikle Kastamonu'nun Türk Dünyası Başkenti seçilmesi ile bu tempo daha da arttı. Kastamonu'ya bir hafta da 300 turist geldi ve bu turistler Daday'da konakladı. Ankara'da herkes Daday'ı biliyor" dedi.

        "Ballıdağ meselesi Daday için üzücü"

        Daday Ballıdağ Hastanesi'nin ilçe için üzücü bir durum olduğunu ifade eden Demir, "Bu sorunun çözümü için en az 10 kişi ile görüştük fakat sonuç alamadık. Daday'ın tüm sorunlarını biliyoruz ve Daday'ın her zaman beyinlerin köşesinde bulunuyor" diye konuştu.

        Çevre yoluyla ilgili soruları da yanıtlayan Demir, yol projesinin bittiğini ve ihale sürecinin devam ettiğini belirterek, Kastamonu-Subaşı yolunun Daday'a kadar gidiş dönüşlü yol olacağını söyledi.

        Daha önce öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanması gündeme gelen Daday Prof. Dr. Fahri Ecevit Yatılı Bölge Okulu'nun yerine Turizm Lisesi olarak düzenleneceğini ve bu konunun Milli Eğitim Bakanlığında görüşüldüğü anlatan Demir, en kısa sürede olumlu sonuçlanacağını düşündüklerini ve konunun kendileri tarafından da takip edileceğini kaydetti.

        "KÖYDES yatırımları, arttı ve daha da artacak"

        Köylere yapılan hizmetler konusunda bazı eksiklerinin olduğunu ve bu eksiklerinin de tamamlanacağını söyleyen Demir, Daday'a 835 bin TL gelen ödeneğin 2 milyon 415 TL'ye çıktığını ifade ederek, bu gelen ödeneğin Kastamonu içinde artacağını söyledi.

        Köylerin genel olarak köy ve alt yapı sorunlarının olduğunu da sözlerine ekleyen Demir, bu sorunların da en kısa sürede çözüleceğini belirtti.

        Toplantıda Demir, köy muhtarlarının istek ve taleplerini de dinleyerek çözümü için çaba sarf edeceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa