Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı diş sağlığı ekipleri gezici diş sağlığı aracı ile çeşitli yaşlarda bulunan vatandaşların ağız muayenelerini yaptılar.

        Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Türkiye Ağız ve Diş Sağlığı Profil Araştırması (TADSAP), 73 ilde 100 diş hekimi ve 100 yardımcı personelin katılımıyla gerçekleştirilecek. Balıkesir ise 1 doktor ve 1 hemşire ile projeye destek veriyor.

        Sağlık Bakanlığının ülke genelinde ağız ve diş sağlığı hizmetlerini gelişmiş ülkelerin düzeyine yükseltmek, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının yaygınlığını belirlemek üzere Balıkesir'de Karesi, Altıeylül, Bandırma, Gönen, Edremit, Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinde saha çalışması sırasında Dt. Ali Başar Özen ve Hemşire Seher Orman'dan oluşan ekip muayenelere başladı. Diş sağlığı ekibi 5, 12, 15 ve 35-44, 65-74 yaş grubunun ağız muayenesini yapacak. Diş sağlığı ekipleri ayrıca daha önceden belirlenmiş hanelerde ziyaretler yaparak araştırma amacına uygun kişilere ulaşacaktır. Ulaşılan kişilere anket formu doldurularak ağız muayeneleri yapılacak.

        Balıkesir İl Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Refik Budak, "Hem ülkemiz hem Balıkesir'imiz için oldukça önemli olan bu araştırmadan elde edilecek veriler; risk faktörlerinin belirlenip uygun koruyucu uygulamaların oluşturulması, kaynakların kullanımının planlanması gibi pek çok konuda ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi için oluşturulacak politikalara yön verecektir" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa