Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta lise öğrencileri, içeriğinde şiir, asker hikayeleri ve tiyatral gösterin de bulunduğu programla şehitleri yad etti. Öğrenciler Tokat'ın Afrin'de verdiği ilk şehit olan Sözleşmeli Er Gökhan Güllü'yü de unutmadı.

        Tokat Özel Erişim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okullarının konferans salonunda şehitlere vefa gecesi düzenledi. Çanakkale, Sakarya, Büyük Taarruz, 15 Temmuz gibi yakın tarihte yaşanan ve çok sayıda şehidin verildiği önemli günlerin yad edildiği programda, şiirler okundu, yaşanmış asker hikayeleri sahnelendi. Programda 22 Mart 2018 tarihinde Afrin'de teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Turhallı Sözleşmeli Er Gökhan Güllü de unutulmadı. Öğrenciler tarafından Şehit Güllü'nün anısına 'Silahını Vermeyen Asker' oyunu sergilendi.

        Okul Müdürü Nilgün Koyuncu, milli ve manevi değerlerin öğrenciler tarafından benimsenmesinin, vatan, millet, bayrak ve şehit sevgisinin aşılanması maksadıyla bu programı düzenlediklerini söyleyerek, gönüllü öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları idare olarak desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Koyuncu: "Çocuklarımız, hem arkadaşlarına, hem okul aile birliği yöneticilerimize hem de bizlere unutulmaz bir gün yaşattı. Dolu dolu geçen programımızda milli değerlerimizi diri tutmayı hedeflemiştik ve bunu başardığımıza inanıyorum. Vatanına, milletine, bayrağına, şehidine, örfüne, adetine ve inancına bağlı gençler yetiştirebilmeyi çok önemsiyoruz. Programda emeği geçen tüm meslektaşlarıma, öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bizleri duygulandıran, hislerimize tercüman olan güzel bir etkinlikti. Afrin'de verdiğimiz son şehitlerimizden olan hemşerimiz Gökhan Güllü'yü de hatırlamaları ve O'nu yad etmeleri çok anlamlıydı. Başta Şehidimiz Gökhan Güllü olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa