Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkâri Meteoroloji Müdürlüğü, Meteoroloji Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

        Hakkâri'deki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezinde gerçekleştirilen 'Kar Festivali'ne katılan Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, renkli stanttı ile dikkat çekti. Stantta meteorolojik aletleri, sensörleri ve çeşitli broşürleri ile halkı bilgilendiren ekip, aynı zamanda Meteorolojinin Sesi Radyosu ile canlı müzik şöleni yaptı.

        İki ülkeye sınırı bulunan Hakkâri'nin bir turizm iline dönüşmesi için meteorolojik şartların önemini vurgulayan Meteoroloji Mühendisi Mehmet Can Baybora, Hakkâri'de kurulu olan gözlem istasyonlarına ek olarak bu yıl Merga Bütan Kayak Merkezine bir Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonunun (OMGİ) daha kurulmasının planlanmakta olduğunu dile getirdi. Baybora, kayak tesisine kurulacak istasyon ile kayak merkezinin anlık hava durumuna ve kar kalınlığına ulaşılarak, kayak severlere hizmet verilebileceğini belirtti.

        Halkın yoğun ilgisini çeken Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünün standını; Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Tugay Komutanı, Emniyet Müdürü, rektör ve birçok kurum amiri ziyaret etti.

        Hakkâri Meteoroloji Müdürü Nusret Karadeniz ise, Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden gelen ekibin festivalden sonra Hakkâri'de kalarak 'Eğitimde Meteoroloji Günleri' kapsamında etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Karadeniz, "Hakkâri'nin birçok okuluna gidilerek yaklaşık 2 bin öğrenciye Meteoroloji Genel Müdürlüğünün faaliyetlerini, hava olaylarının merak edilen yönleri ile zarar veren meteorolojik hadiselerden nasıl korunabilecekleri gibi birçok konuda seminer vermeyi planlıyoruz. Her alanda Hakkari Meteoroloji Müdürlüğüne destek olan Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış'a teşekkür ederim" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa