Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep'in Araban ilçesinde havaların güneşli ve sıcak geçmesi nedeniyle badem çağlaları erken olgunlaştı.

        Gaziantep'in Araban Ovası'nın verimli topraklarında geçmiş yıllarda Nisan ayının sonunda doğru yetişen badem çağlası, bu yıl Mart ayının sonunda olgunlaştı.

        ait antepfıstığı bahçesindeki badem ağaçlarında, her yıl Nisan ayının sonuna doğru olgunlaşarak yenecek kıvama gelen badem çağlası, bu yıl Mart ayının sonuna doğru yetiştiğini belirten Ziyaret kırsal mahallesi muhtarı Sıddık Turan, "Bu yıl badem çağlalarının neden bir ay önce olgunlaştı. Bu yıl Araban ilçesinde, kış mevsiminde kar yağışı, soğuk ve don yaşanmaması ile birlikte bol sağanak yağışlı ve hava sıcaklığının da mevsim normallerinin üzerinde geçmesi, erken çiçek açan badem ağaçlarının mevsimin soğuk geçmemesi sebebiyle de çiçekleri dökülmeyen ağaçlar geçmiş yıllarda Nisan ayı sonuna doğru yetişen bademleri bu yıl Mart ayının sonuna doğu gününden bir ay önce yetişti. Araban Ovası'nın bereketli topraklarında, yetiştirdiğim erkenci badem çağlalarını ağaçtan toplayıp ilçe merkezindeki eş, dost ve arkadaşlarıma ikram etmenin sevincini yaşıyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa