Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te bir otomobil markası tutkunları Türk askerin Afrin'e girmesinin ardından bu mutluluğu konvoy yaparak kutladılar.

        Bilecik'te sosyal medya üzerinden örgütlenen 35 kişi, aileleriyle birlikte bugün öğleden sonra Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesinde toplandı. Yaklaşık 35 aracın katıldığı etkinlikte tüm araçlar Türk bayrağı ile donatıldı. Burada grup adına açıklama yapan emekli öğretmen İlhami Önder, bugün Afrin'deki Mehmetçiğe destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini anlatarak, "Bugün burada birçoğumuz birbirimizi tanımadan, herhangi bir yakınlığımız olmadan bir birliktelik için toplandık. Aramızda birçok siyasi, ekonomik kültürel farkı olan arkadaşlarımız var. Ama söz konusu amaç şanlı, şerefli şu bayraklar altında özgürce birlikte olmak. Vatan, bayrak cumhuriyet ve özgürlük söz konusu olunca bizi hiçbir güç ayıramaz. Hepimiz biliyoruz. Bu vatan Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar, Erzurum, Serhat Kars, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve ülkenin tümünde istiklal mücadelesi vermiş şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. İşte Suriye, işte Irak, işte Afrin. İslam ülkeleri acınacak durumda sömürülüyor. Burada ülke içinde, Irak'ta, Suriye'de ve çeşitli bölgelerde şehit olan gazi olan mağdur olan askerimiz, polisimiz ve vatandaşlarımız için varız. Bize dokunulduğunda bu milletin nasıl birlik ve beraberlik içinde olabileceğimizi göstermek için buradayız. Ama bu ülke ilelebet özgür bağımsız, inançlı ve imanlı kalacaktır. Bu bayrak hep dalgalanacaktır" dedi.

        Konuşmanın ardından araçlar, Küçük Sanayi Rampasından çarşı içine, buradan Karayolları Kavşağından dönerek konvoyu Şeyh Edebali Türbesinde sona erdirdiler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa