Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'nin İzmit ilçesinde inşaat kazısı sırasında çıkan tarihi yapı içerisinde insana ait olduğu belirlenen çok sayıda kemik bulundu.

        Edinilen bilgilere göre, Naci Kaya isimli bir vatandaşa ait inşaat firması saat 13.00 sıralarında 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbulyolu Caddesi'nde yeni bina yapımı için başlattı. Eski binanın yıkılmasının ardından yeni bina için arazide yapılan temel kazısı sırasında kemik parçaları çıkmaya başladı. Kemik parçalarını gören iş makinesi operatörü kazıyı durdurarak polis ekiplerine haber verdi.

        İhbar üzerine kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak durumu müze yetkililerine bildirdi. Kısa süre sonra olay yerine intikal eden yetkililer, kemiklerin çıktığı arazide inceleme başlattı. Müze yetkilileri tarafından yapılan kazıda bulunan mermer yapı içerisinde insana ait olduğu belirlenen çok sayıda kemik bulundu. Çıkan kemik parçalarını torbalar yardımıyla incelemek için götüren yetkililer, arazide bulunan mermer yapının üzerini daha sonra tekrar incelemek üzere kapattı.

        Arazideki inşaat çalışmaları ise yapılacak olan incelemeler sebebiyle durduruldu.

        Olayı gören Suat Uçak, daha önceden de bölgeden mezarların bulunduğunu söyleyerek, "İnşaat sırasında yapılan kazı sırasında çıkan bir yapı bu. Neyin ne olduğu bilinmiyor. Buralarda zamanlarından beri bir sürü mezar çıkıyor zaten. Belediye ve müze yetkililerinin buraları araştırmalarını istiyoruz. Çoğunlukla mezar çıkıyor her taraftan, bir açıklama da yapılmıyor. Ne mezarlığı olduğunu da bilemiyoruz. Müslüman mezarı mı yoksa Bizans dönemine mi ait bilmiyoruz. Buralarda daha önceden de mezar çıktığı söyleniyor. Yukarılara doğru hep var. Yapılan çalışmalarda çıkacak her şey" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa