Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya'da Battalgazi Müftülüğüne bağlı Tandoğan Mahallesi Ilıcak Yatılı Kur'an Kursunun açılışını gerçekleştirdi.

        140 yatak kapasiteli yatılı Kur'an Kursunun açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Açılışların en hayırlısını yapıyoruz, Burada en hayırlı iş yapılacak, Peygamber Efendimiz, -sizin en hayırlınız Kur'an'ı Kerim'i öğreten ve öğrenendir- buyuruyor. Dolayısıyla burada en hayırlı insanlar eğitim yapacaklar, eğitim verecekler, Kur'an öğrenecekler" dedi.

        Hafızlığın yeryüzünde nasip olacak en önemli güzelliklerden en önemli kazanımlarından birisi olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, hafızın Kur'an-ı Kerim'i gönlüne, zihnine, diline yerleştirdiğini söyledi.

        Hafızlığı yapmak kadar onu muhafaza etmenin de önemli olduğuna dikkat çeken Erbaş, "Hafız olan kardeşlerimiz, İnşallah muhafız olacaklar, hafızlıklarını koruyacaklardır. Hafızlıkları onların amellerine, hareketlerine, toplumdaki rehberliklerine yansıyacak, yaşayan, yürüyen Kur'an olduklarının her zaman farkında olacaklar ve topluma yol gösterecek, yön verecek, önder olacaklar" diye konuştu.

        Başkan Erbaş, hayırlı olsun niyazında bulunarak, Kur'an kursunun yapımına destek olanlara teşekkür etti.

        Açılışa Malatya Valisi Ali Kaban, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve İl Müftüsü Ümit Çimen de katıldı.

        Başkan Erbaş ayrıca, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ile Malatya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu ziyaret ederek İl Müftüsü Ümit Çimen ve büro çalışanlarından bilgi aldı.

        İl Müftülüğünü de ziyaret eden Başkan Erbaş, tadilatı tamamlanan Hac ve Umre Bürosu ile Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesinin açılışını yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa