Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevşehir'de yaşayan engelli kadın ile annesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın girişimleriyle başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında evde aldıkları kursla okuma yazma öğreniyor. Anne kızın mutlulukları dikkatlerden kaçmazken, 52 yaşındaki engelli Emine Akar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendi kaleminden mektup yazmak istiyor.

        Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan okuma yazma kurslarına engelli olduğu için katılamayan 52 yaşındaki engelli Emine Akar ve annesi 75 yaşındaki Ayşe Akar eve gelen İncekaralar İlkokul Müdürü Gülizar Ergin tarafından verilen eğitimle okuma yazma öğreniyor. Tekerlikli sandalye ile Emine Akar'ın okula gidip gelmesinin zor olduğunu gören İncekaralar İlkokul Müdürü Gülizar Ergin, kendisine evde eğitim vermeye başladı. Evde kızının okuma azmine hayran kalan anne Ayşe Akar da okul müdüründen kendisine de okuma yazma öğretmesini istemesi üzerine anne kız evde okuma kurslarına başladı. Evde okuma yazma eğitimi alan anne kızın mutlulukları dikkatlerden kaçmazken, 52 yaşındaki engelli Emine Akar'ın en büyük hayali ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendi kaleminden mektup yazmak.

        Evde okuma yazma öğrenen Emine Akar, "Ben kitap okumak istiyorum. Bunun için yapılan anonslardan sonra okul müdürüne okumak istediğimi söyledim. Allah razı olsun beni kırmadı ve okuma yazma öğretiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum ve kendisine okuma yazma öğrendikten sonra mektup yazıp tanışmak istediğimi yazacağım" dedi.

        75 yaşındaki Anne Ayşe Akar kızının kendinden 3 gün önce kursa başladığını ifade ederek; "Otobüse gidiyorum nereye bineceğimi okuyamıyorum, pazara gidiyorum sebze fiyatlarını okuyamıyorum. Ben de okul müdürü kızımı okutmaya geldiğinde kendimin de okumak istediğini söyledim. Allah razı olsun o da 'okuturum tabi' dedi. Kızımla birlikte okumaya başladık. Kızım benden 3 gün önce başladı. Kızımla elimden gelse yarışacağım bakalım" diye konuştu.

        "Anne kızı okuryazar edeceğiz"

        İncekaralar İlkokul Müdürü Gülizar Ergin, önce Emine Akar için kurs vermeye başladıklarını ancak daha sonra anne Ayşe Akar'ın da okumak istediğini söylemesinin ardından ikisine de eğitim vermeye başladıklarını belirtti. Ergin, "Emine Hanım engelli bir vatandaşımız. Biz okul olarak okuma yazma seferberliğine dahil olup kurslarımızı açmıştık. Kendisi yapmış olduğu anonslardan kurs olduğunu öğrenmiş. Bir gün okulumuza ansızın geldi. Bizden yardım istedi. Okumayı çok istediğini, yazmayı çok istediğini söyledi. Biz de elimizden geldiğince ona yardım edeceğimiz konusunda söz verdik. Daha sonra bu durumu milli eğitim müdürü ve Halk Eğitim Merkezimiz ile görüştükten sonra kendisine evde eğitim vermeyi uygun gördük. Şuanda kendisi ile okuma yazma çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bu sırada annesi de çok heveslendi ve kendisinin de okumak istediğini söyledi. Kızıyla birlikte okuma yazmayı öğrenmeyi çok istediğini söyledi. Kendisine de yardımcı olabileceğini söyledik. Fakat annenin işitme engelli olması kendisini çok korkutuyordu. Bizler de ona göre eğitim vererek şuanda her ikisine de okuryazar hale getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmak istiyor

        Evde eğitim gören Emine Akar'ın en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazmak olduğunu belirten Okul Müdürü Gülizar Ergin, "Emine bazı zamanlarda okulumuza da geliyor. Okuldaki diğer kursiyerler ile birlikte olduğu zaman daha da mutlu olduğunu söylediği için bazı zamanlarda okulumuzda da eğitim öğretime devam ediyoruz. Emine'nin en büyük arzusu Cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Cumhurbaşkanımız ile görüşmek, tanışmak aynı zamanda mektup yazmayı çok istiyor. Önceliğimiz Emine'yi okutacağız ve Cumhurbaşkanımıza Emine'nin kaleminden mektup göndereceğiz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Nevşehir İlçeleri
        Tüm Nevşehir Haberleri
         Nevşehir

        Nevşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa