Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunun 2015/302-2 sayılı kararı ve Büyükşehir Belediye Meclisi onaylı Personel Servis Araçları (S Plaka) Hizmet Yönetmeliği'ndeki "İlçeler arası Bölgeselliğin Korunması" şeklinde alınan karar doğrultusunda S Plaka kullanım hakkı satış ihalesi yapıldı.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan ihale kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili kurumlara ve meslek odalarına 59 S tasnifine ve bölgeselliğe uymayan araçlarla taşıma sözleşmesi yapılmaması ile ilgili bildirimler yapılmıştır. Ancak, gerek taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin, gerekse meslek odalarının ve denetime yetkili kolluk kuvvetlerinin Büyükşehir Belediyemize intikal eden şikayetlerden, yasal mevzuat kapsamı dışında izinsiz ve seriden plakalarla korsan taşımacılık yaparak haksız kazanç elde eden taşımacıların olduğu, bu durumda yasal prosedürleri yerine getirerek S Plakaları ile taşımacılık yapan diğer taşımacıları mağdur ettiği, taşıma düzeni ve trafik güvenliği açısından tehlike oluşturduğu anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesine bağlı Zabıta Ekipleri ile Emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetlerince koordineli olarak gerekli denetimler yapılmakta olup, yasal mevzuata uymayarak korsan taşımacılık yapanlara gerekli işlemler uygulanmıştır. Odalara bağlı olarak faaliyet gösteren fabrika ve firmalar, yasal prosedürleri yerine getirmeyerek taşımacılık yapan firmaların karşılaşacağı olumsuz durumlara taraf olmamaları ve diğer taşımacı esnafının da mağdur olmaması için 59 S tasnifine ve bölgeselliğe uymayan araçlarla personel sözleşmesi yapılmaması konusunda uyarılmıştır" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa