Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nün düzenlediği 'Polen Atlasları, Alerji ve Koruma' konferansı, Kongre Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi.

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara ve Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yücel'in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nden birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

        'Polenlerin tozlaşmasını sağlayan en önemli faktör rüzgar ve böcekler'

        Polen atlasları ve alerji ile ilişkisi, alerjiden korunma yolları hakkında konuşan Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, "Polenler, alerji gelişimine yatkın bünyeli kişilerde alerjik hastalıklara sebep oluyor" ifadelerini kullandı. Alerjik rahatsızlıkların toplumun yüzde 20 ila 30'unu etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Erkara, ilerleyen alerji hastalıklarının iş gücü ve maddi kayıplara sebebiyet verdiğini söyledi. Polenlerin hava akımıyla kilometrelerce uzaktan gelip alerjisi bulunan kişilere ulaşabildiğini vurgulayan Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, "Polenler en küçük yere dahi ulaşabilmesi özelliğinden dolayı alerjisi olan kişilerin etrafında bitki bulunmasa bile onlara rahatsızlık verebilir" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Erkara, günlük hayatta iç içe yaşadığımız polenlerden korunma yollarının güneş gözlüğü kullanmak, her gün saçları, burnu ve gözleri yıkamak, polenlerin yoğun olduğu dönemlerde çok fazla dışarıda bulunulmamasının gerektiğini belirtti.

        'Arboretum öğrenciler için gözlem, deney ve uygulama alanı'

        Anadolu Üniversitesi 'Arboretum'u hakkında dinleyicilere bilgiler aktaran Prof. Dr. Ersin Yücel, "Çeşitli ağaç, ağaççık ve çalımsı bitkilere ait canlı örneklerin sergilendiği botanik bahçelerine Arboretum adı veriliyor" açıklamalarında bulundu. Anadolu Üniversitesi'nin ilk yıllarından başlayan bitkilendirme çalışmalarının bugün de aynı hızla devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Yücel, "Kampüsümüzde yerli ve yabancı çok sayıda bitki, peyzaj amaçlı dikilerek ülkemizin en güzel örnek kampüslerinden biri olmuştur" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ersin Yücel, Arboretum bahçesinde bulunan bitkilere yerleştirilen etkilerler bitkinin bilimsel adı, Türkçe adı, orijini ve karekot içinde diğer botanik özelliklerinin yer aldığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa