Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nazilli Belediyesi tarafından Regaip Kandili'ne özel olarak hazırlanan 3 ton şerbet 15 bin kişiye ikram edildi.

        Nazilli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen kandil şerbeti, Belediye Meydanı'na yaptırılan Osmanlı Çeşmesinden akıtılarak yaklaşık 15 bin kişiye ikram edildi.

        Regaip Kandili'ne özel olarak hazırlanan şerbeti vatandaşlara dağıtan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Vatandaşlarımıza mübarek kandil günlerinde şerbet ikram ediyoruz. Kandil şerbetlerimiz bir gelenek haline geldi. Osmanlı Çeşmemizin altındaki hazneye doldurulan şerbet, kurulan pompalama sistemi ile çeşmelere ulaşıyor. 8 adet tarihi çeşmemiz bulunuyor. Çeşmelerin 4 tanesinden su 4'ünden şerbet akıyor. Vatandaşlarımız bu uygulamadan gayet memnun. İlerleyen yıllarda da Nazilli Belediyesi olarak bu geleneği devam ettireceğiz" diyerek tüm vatandaşların kandilini kutladı.

        Kandil şerbeti geleneğinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, "Belediyemiz kandil günleri ilçe meydanındaki çeşmeden şerbet akıtıyor. Başkanımıza bu güzel uygulamadan dolayı teşekkür ediyoruz" diyerek uygulamanın Nazilli'de kandil günlerine ayrı bir hava kattığını belirttiler.

        Şerbet ikramının ardından Belediye Meydanı'ndaki çocuklara oyuncak dağıtan Başkan Alıcık, geleneksel hale gelen uygulamaları çocukları da sevindirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa