Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta arkadaşına istediği kadının kızı Emine ile evlenen Abdulaziz Arat, 71 yıldır eşiyle aynı yastığa baş koyuyor.

        Muş'un Korkut ilçesine bağlı İçboğaz köyünde yaşayan 71 yıllık evli 110 yaşındaki Abdülaziz Arat ile 85 yaşındaki Emine Arat'ın aşkları ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Batman'ın Sason ilçesinde 1933 yılında arkadaşı İbrahim Tureli'ye, Gül Tureli'yi isteyen Abdulaziz Dede, Tureli çiftinin dünyaya gelen kızları Emine Tureli ile 1947 yılında evlendi. Batman'dan Muş'a göç eden Arat çifti, köydeki vatandaşlara da evlilikleriyle örnek oluyor. 71 yıl önce evlenen asırlık çiftin, 12 çocuk ve 67 torunu bulunuyor. Aşkları ilk günkü gibi taze olan çiftin evliliği ise herkesi imrendiriyor.

        "Eşimi çok seviyorum"

        Arkadaşına istediği kadının kızına aşık olan Abdülaziz Arat, 71 yıldır evli olduğunu ve eşini çok sevdiğini ifade etti. Abdülaziz Arat, 2 defa hacca gittiğini ve bir kez de eşini götürdüğünü söyledi.

        "Çok sıkıntılar yaşamamıza rağmen hala birbirimizi seviyoruz"

        12 çocuk annesi Emine Arat da, evlilik hatıralarını anlatırken şunları söyledi:

        "Henüz 14 yaşındayken, eşim gelip babamdan beni istedi. Eşimle aramızda 26 yaş fark var. Biz severek evlendik. 71 yıldır evliyiz. 12 çocuğumuz ve 67 torunumuz var. Baş başa yaşayıp gidiyoruz, onu çok seviyorum. Bugüne kadar hiç beni kırmadı. Çok sıkıntılar yaşamamıza rağmen hala bir birimizi seviyoruz. Gençlere örnek olmaya gayret gösterdik. Bugüne kadar tatsız bir olay yaşamadık, çünkü evlilik kutsal bir müessesedir."

        Asırlık Arat çiftinin 3. çocuğu olan Kemal Arat ise anne ve babasının 71 yıllık birlikteliğini şöyle anlattı:

        "Annem ile babamın arasında hiçbir zaman bir sorun görmedim. Babam 110 yaşında ama annem çocuklardan daha fazla ona ilgi gösteriyor, sahip çıkıyor. Annemin 12 çocuğu ve 67 torunu var, ama babamın yeri ayrı. Birbirlerini seviyorlar. Hiçbir zaman aralarında bir sıkıntı, sorun olmadı. Biz de diyoruz ki ailemiz bize örnek oluyor. Onlara bakıyoruz, kendimize örnek alıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa