Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkelerindeki nevruz tatili nedeniyle Van'a akın eden İranlı turistler, Kapıköy Sınır Kapısı'nda halaylarla karşılanıyor.

        İranlı turistler, ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini Van'da geçirmek için adeta akın akın geliyorlar. Gelen turistleri karşılamak için Saray Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından Kapıköy Sınır Kapısı'nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında Saray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün folklor ekibi tarafında Van yöresi ait oyunlar sergilenirken, İranlı turistler ise tek tek çiçek verilerek çikolata ikramı yapılarak karşılanıyor.

        Bekleme sırasında uzun kuyruklar oluşması nedeniyle Saray Belediyesi tarafından sabah çorba, öğle ve akşam saatlerinde ise sandviç ve meyve suyu ikramı yapılıyor. İranlı turistler, yapılan gösterilere eşlik ederek eğlendiklerini ve bu karşılamadan çok memnun oldukları söylediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta olmak üzere Van Valiliğine, Saray Kaymakamlığına ve Saray Belediyesine misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden İranlılar, daha sonra il merkezine geçiyorlar.

        Kapıdaki karşılama etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa