Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksaray'da İl Özel İdaresi tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'a yeni araç alındı.

        Aksaray'da birçok olaya müdahale eden AFAD'a İl Özel İdaresi tarafından yeni bir araç alındı. Kurtarma ve müdahale araç sayısı 12'ye çıkan AFAD yeni alınan araçla da birçok olayda kurtarma çalışması yapacak.

        Alınan yeni araçla ilgili bilgiler veren AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, aracın 5 tonluk kapasiteli ve vince dönüştürülerek enkazlarda, kuyu düşmelerinde, hayvan kurtarma operasyonlarında, büyük trafik kazalarında kullanılabileceğini belirterek, aynı zamanda aşırı kar yağışı ve tipilerde araçların çekilmesinde, şelale ve yüksek katlar ve çukurlardan hava hattı oluşturularak kurtarma operasyonlarında kullanılmak üzere donanımlı bir araç olduğunu söyledi. AFAD ekiplerinin Türkiye genelinde olduğunu gibi her türlü kurtarma vakalarına müdahale ettiğini belirten Türkmen, AFAD'ın son derece faal bir kurum olduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa