Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü çiftçilerin damızlık hayvan ihtiyacını karşılamak üzere açık artırma usulü damızlık hayvan satışı ihalesi yaptı.

        İhalede 6 ay ve 18 ay arasında yaşları değişen 25 baş Montofon ve Siyah Alaca satışa çıkarıldı. Erzurum halkının ihaleye ilgisi yoğun oldu.

        Damızlık hayvan alınması için en önemli dönemde olduklarını vurgulayan Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Şerafettin Çakal, "Bu yıl içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalardan çiftçilerimizin ihtiyacını karşılamak üzere 25 tane Montofon ve Siyah Alaca tosun satışını yaptık çiftçilerimize ve bunun ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. Damızlıklar sadece sperm almak üzere kullanılan yüksek vasıflı hayvanlar bunlar bölgeye adapte olmuş verimi ve damızlık değeri çok yüksek olan hayvanlar bu hayvanları ürettik, yetiştirdik bugünde değerli çiftçilerimize satışını gerçekleştirdik" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa