Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde (ALKÜ) "Türkiye ve Azerbaycan'ın Ortak Değerleri" konulu çalıştay düzenlendi.

        ALKÜ Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından birincisi düzenlenen ve Bakü Slavyan Üniversitesi ile Alanya Belediyesi'nin de destek verdiği Türkiye- Azerbaycan Çalıştayı'na Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bakü Slavyan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafik Novruzov ile Prof. Dr. Telman Cafarov, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        Pınarbaşı; "Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin dünyada benzeri yok"

        ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "İki gün boyunca Türkiye-Azerbaycan İlişkilerinin daha da geliştirilmesi ve daha ileri seviyelere götürülmesi için neler yapacağız, bunları konuşacağız ve alınan kararlar ile dostluğumuzu, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz" dedi. Türkiye ve Azerbaycan'ın iki kardeş ülke olduğunun altını çizen Rektör Pınarbaşı, "Hatırlarsanız Azerbaycan 30 Ağustos 1991 tarihinde bağımsızlığını ilan ettiğinde bağımsızlığını ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştur. Azerbaycan Cumhurbaşkanı rahmetli Haydar Aliyev seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirmiştir. Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin dünyada eşi benzeri yoktur. Bu sadece stratejik ortaklıktan çok bir dostluk ilişkisidir. Ortak değerlere, tarihe, kültüre, dine dile ve coğrafyaya dayanan bir kardeşliktir, bir kader ortaklığıdır" diye konuştu.

        Novruzov: "Çalıştayla ortak olan değerlerimize kuvvet vereceğiz"

        Ardından Bakü Slavyan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafik Novruzov ise çalıştayın içinde bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bugün ne mutludur ki iki devlet, bir millet bir aradadır. Bu Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın ortak değerleridir. İki gün sürecek olan çalıştayda biz birbirimizi dinleyerek, ortak olan değerlerimize kuvvet vereceğiz. Benim zannımca öğrenciler de, profesörler de, doçentler de aynı şeyleri söyleyeceklerdir. Ortak değerlerimiz yeni değil üzerine çok çok şeylerin konulduğu bir süreçtir. Sizlerin hepinize sevgimi, saygımı ve hocalarımızın sevgisini ve saygısını sunarım" dedi.

        Yücel:"Çalıştay için iki üniversiteyi de kutluyorum"

        Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de "Türk ve Kardeş iki ülke olan Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin güçlendirilmesi adına böyle anlamlı bir çalıştayı düzenlediği için üniversitemizi ve Bakü Slavyan üniversitesini kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa