Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, muhtarlarla bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü.

        Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Çetin, sonbahardan önce Köylerin Altyapılarını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamına aldırdıklarını su, yol, okul, kanalizasyon ve köprü yapımları hakkında gerekli tespitleri daha önceden yaptıklarını söyledi. Çetin, "Su ile ilgili talepleri aldık. Bu talepleri yerine getirebilmemiz için bir kez daha eksik yazılanların taleplerini alıyoruz. Suyla ilgili olan paramız geldi. Bu konuda sıkıntımız yok, tüm eksikliklerimizi yapacağız. Köy yolları için de gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. Yolla ilgili paramız da gelecek. Özellikle turistik olan göllerimize, yani Hamurpet Gölü'ne gidecek olan yollarımızın sıcak asfaltla yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza proje sunacağız. Bu yıl içinde bahar ayında grup köy yollarımıza sıcak asfalt yapmayı ve bitirmeyi planlayacağız. Köy muhtarlarının da bu konu üzerinde durmaları için kendilerini uyardık. Bu yıl ilk kez ilçemizde üç farklı büyük köy olarak gözüken, üç ayrı grup köy yollarımıza sıcak asfalt yapmayı planladık. Memleketimiz kış memleketi. Normal asfaltı geçen sene yaptık, kış memleketi olduğu için tamamen dağılıyor. Ama sıcak asfaltta bu sıkıntı yoktur. Bu nedenle de emeklerin heder olmaması açısında sıcak asfalt yapmak daha uygun olur. Bu yıl Karaköy, Sazlıca, Hüseyinoğlu köylerine okul ve Çaylar Yatılı Bölge Okulumuza da spor kompleksi yapacağız. İlçemizin sorunlarının bitirilmesi yönünde köy muhtarlarımızın ihtiyaçlarını belirtir dilekçelerini vermeleri yönünde uyarılarda bulunduk. Bu sezonda Varto ilçemizin yol, su, park ve diğer hizmetlerini tamamen bitireceğiz" dedi.

        İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Terzi, Özel İdare Müdürü İmam Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne ve kurum müdürlerinin de katıldığı toplandı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa