Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi 'Kariyer Günleri' kapsamında 33 farklı meslek grubunu bir araya toplayarak seminer etkinliği düzenledi. Etkinlikte gazeteci Yeşim Özdoğan Radyo ve Televizyonculuk üzerine öğrencilere bilgiler verdi.

        Kdz. Ereğli Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi 2.'sini düzenlediği Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında 33 meslek grubunu okula davet ederek, öğrencilerle buluşturdu. Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi'nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kariyer günlerinde doktor, hakim, mimar, hemşire, bankacı, televizyoncu, inşaat mühendisi ve gazeteci gibi 33 meslek gurubundan kişi katıldı. Her biri ayrı sınıflarda öğrencilerle buluşan meslek sahipleri okul hayatları ve sonrasında yaşadıkları tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Etkinlikte öğrencilerle buluşan gazeteci Yeşim Özdoğan radyo televizyonculukla üniversitede hangi eğitimleri aldığını, mesleğe başlangıç aşaması ve yaşadığı deneyimleri anlattı. Öğrencilere radyo ve televizyonculukla ilgili tavsiyelerde bulunan Özdoğan, her işte olduğu gibi kendi alanında da üniversite eğitimin yanı sıra pratik eğitimin daha önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte sayısal alanı seçecek öğrenciler için doktor, hemşire, mimar, bankacı, veteriner, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi gibi alanlar, Türkçe-matematiği seçecek öğrenciler için ise avukat, hakim, sosyolog gibi konuşmacılar davet edildi. Kariyer günleri etkinliği ile öğrencilerin meslekleri yakından tanıyarak artı ve eksilerini öğrenmeleri, kendi mesleklerini seçerken hangi alana uygunsa seçimlerinde yardımcı olunması hedeflendi.

        Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi'nde kariyer günleri etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirileceği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa