Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünce, '22 Mart Dünya Su Günü' etkinlikleri kapsamında yapılan 'Ödüllü Resim Yarışması' ve 'Birimler arası Futbol Turnuvası'nın ödül töreni yapıldı.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda ödül törene, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Davranış Bilimleri Araştırmacısı Mehmet Auf, uzman biyolog Nebi Şengezer, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan Hikmet Koç, dünyanın üçte birinin su kütleleriyle kaplı olduğunu ve bunun yalnız binde üçünün kullanılabildiğini kaydederek, dünya nüfusunun yüzde 40'nın susuzluk sıkıntısı yaşadığını belirtti. Suyun hayatın temel iksiri olduğunu ve su kaynaklarına sahip çıkılmadığı taktirde Türkiye'nin ileride büyük su sıkıntısı çekebileceğini aktaran Koç, "Komşumuz Ürdün'ün illerinde haftada bir defa su veriliyor. İlçelerde ise ayda bir defa su veriliyor. Biz dünyanın en şanslı insanları olarak güzel bir coğrafyanın üzerinde yaşıyoruz. Toprak, hava ve su hayatımızın değişmez üç öğesidir. Maalesef bugün su kaynaklarımızı hoyratça harcayarak, bilinçsizce kullanarak, geldiğimiz konum ne yazık ki içler acısı. Bilim adamları verilerine göre Türkiye, 30 yıl sonra bir susuzluk sorunuyla karşı karşıya kalacak. Bir bilim adamı da 21. yüzyılda en büyük zenginliğin kullanılmayan su kaynakları ve işlenmeyen toprak olacağını söylüyor. Petrol ve altınların bir değerleri olmayacak. Bir bilim adamı da bundan 50 sene sonra denizlerde balıklardan çok pet şişeleri görüleceğini söylüyor. Hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Artık sulak alanlarımızı daha iyi koruyalım, çevremizi daha iyi koruyalım" dedi.

        MESKİ Genel Müdürü Güngördü ise 'Dünya Su Günü'nün' 1993 yılından itibaren tüm dünyada her yıl farklı temayla kutlandığını belirterek, 2018 yılının temasının, insanların fark edemedikleri, ufak değişikliklerin doğa dengesini bozduğu ve sarstığı olduğunu söyledi. Türklerin tarih boyunca su kaynaklarına ve doğal yaşamla barışık halde yaşadığını ifade eden Güngördü, öğrencilere su günü etkinlikleri dolayısıyla verilmek istenen mesajları çevrelerine aktarmalarını istedi.

        Konuşmaların ardından Nebi Şengezer ve Mehmet Auf bir sunum gerçekleştirdi. Ardından resim yarışmasında ve futbol turnuvasında derece girenlere ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa