Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ekibi, Sağlıklı Yaşam Haftasını kutlamaları kapsamında trekking yaptı.

        Sağlıklı Yaşam Haftası ile ilgili olarak ortak açıklama yapan ESOGÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurdan Acar ile Acil Tıp Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Rıdvan Çevlik, yoğun çalışma hayatları boyunca sosyal alanda bir takım tedbirler alınmaması halinde hekimleri çeşitli tehlikelerin beklediğini belirterek, "İstatistiklere göre hekimlerin yüzde 7-10'u depresyon, intihar, alkolizm, uyuşturucu madde kullanımı ve mutsuz evlilik mağdurudur. Acil Tıp hekimleri ise risk grubu olarak en tehlikeli alanlarda çalışan ameliyathane, yoğun bakım, psikiyatri çalışanları gibi madde bağımlılığının görülebileceği gruplar arasında yer alıyor. Çalışma yaşamındaki dayanıklılık ve önleyici yaklaşımın yer aldığı bir eğitim süreci sayesinde sağlık çalışanlarının iyilik halini yüksek tutmak ise zor değil. Bunlara dikkat edilmediğinde duygusal tükenme, kendi kişiliğine yabancılaşma ve düşük kişisel tatminin birleşimi olarak değerlendirilen tükenmişlik sendromu ise en uç noktada yer alan ve istenmeyen sonuçlara neden olan en ciddi tehlikedir. İyilik halini gündeme getirmenin ilk adımı acil hekimlerini etkileyen gece-gündüz döngüsünün bozukluğu, uykusuzluk, malpraktis ve işsiz kalma korkusu, bulaşıcı hastalıklara maruziyet, kötü beslenme ve kritik hastalara sürekli maruziyet gibi negatif faktörlerle başedebilme konusunda duyarlılık yaratmaktır. Elbette vücudun ihtiyacı olan uykuyu almak, dengeli ve düzenli beslenmek ve düzenli egzersizleri yapmak uzun süre sağlıklı yaşamak için yapılması gerekenlerin başında gelmektedir. Hastalarıyla sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlıklarını paylaşan doktorların daha güvenilir ve motive edici olduğu belirtilmektedir. Dahası sağlıklı alışkanlıklara sahip doktorlar hastalarıyla koruyucu alışkanlıkları daha çok konuşup tartışmaktadır. Beslenmeyi güçlendiren stratejiler nöbet esnasında yemeyi ve hidrasyon için kısa araları ön plana almayı içermektedir. Sık sık küçük besleyici atıştırmalıklar nöbet sonrası aşırı kalori alımını önlemektedir. Yeni bir fiziksel aktiviteye katılma, rutini değiştirme ve grup aktivitelerine katılma da egzersizi eğlenceli kılabilir ve enerji seviyelerini artırabilir" ifadeleri kullanıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa