Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli'de eğitim hayatını sürdüren öğrenciler, bu yıl ikincisi düzenlenecek "Edebi Hayat Okumaları" isimli kitap okuma projesi kapsamında 7 Nisanda yapılacak sınava hazırlanıyor.

        Edebi Hayat Okumaları isimli kitap okuma projesi ile öğrencilerde kitap sevgisi oluşması, öğrencilerin kitap okumaya özendirilmesi hedefleniyor. Kocaeli genelinden 279 ortaokul, 159 liseden 7 bin 955 öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Edebi Hayat Okumaları isimli kitap okuma projesine katılıyor. Proje ile öğrencilere Türkçe'yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, onlara güven duygusu kazandırmak, bilim ve sanat eğilimi sağlamak, milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amaçlanıyor. 7 Nisan'da düzenlenecek ve 120 sorunun sorulacağı 2 saatlik sınav sonucu başarılı olan öğrenciler, grubu başarılı olan rehber öğretmenler ile okulları ödüllendirilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa