Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'nın Beyşehir ilçesinde down sendromlu çocuklar, belediyenin sosyal tesislerinde 3 saat süreyle müşterilere çay ve kahve servisi yaptı.

        Beyşehir'de bir rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören down sendromlu çocuklar, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında, Beyşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinden Taşköprü Aile Çay Bahçesi'nde müşterilere üç saat boyunca çay, kahve ve talep gelen içeceklerin servisini yaptı. Çocuklar, mesaileri sırasında usta garsonları aratmadı.

        Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayşe Çetin, yaptığı açıklamada, "Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla artı 1 farkla biz de bu çocuklarımızın farkındayız ve onların da birçok şeyi başarabileceklerini biliyoruz. Velilerimizle, öğrencilerimizle pek çok alanda aslında varlar. Beyşehir olarak bunun farkındalık düzeyini artırmak üzere buradayız" dedi.

        Beyşehir Belediyesi'ne de düzenledikleri etkinlikte kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çetin, "Son derece mutlu olduk. Burada olmaktan öğrencilerimiz de son derece mutlular. Öğrencilerimiz burada çay servislerini yaptılar. Hesap ödemede, müşterilerimize yardımcı oldular. Masaların düzeni ile ilgili olarak da yardımcı oldular. Down gurubu, çalışma olarak keyifli bir gurup. Dolayısıyla iş gösterildiğinde ve öğretildiğinde pek çok şeyi tek başlarına da başarabilirler. Biz burada aslında bunu göstermek istedik. Ben buradan Beyşehir'deki tüm esnaflarımıza bir şey söylemek istiyorum. Aslında Büyükşehirlerimizin çoğunda var. Down kafeler çocuklarımızın çalışabildiği kafeler. Neden Beyşehir'imizde de böyle bir kafemiz olmasın? Belki onun ilk adımları olabilir. Bunları da yapabildiklerini göstermiş olduk diye düşünüyorum" diye konuştu.

        Etkinlikte, down sendromlu çocuklar kendilerini mesailerinde görmeye gelen emniyet teşkilatı mensuplarıyla da bir araya geldi. Polis şapkası giyen çocuklar, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç ve polis amirleriyle bir süre sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa