Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Türklerin Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen Nevruz Bayramı coşku ile kutlandı.

        Nevruz programında bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevruz'un milli kültür için özel anlamlar taşıyan bir kucaklaşma olduğunu ifade ederek, "Tarihiyle, coğrafyasıyla, gelenek ve görenekleriyle Türklüğün bayramlarını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin görevidir" dedi.

        Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye tarihi taş binası önünde Türklerin Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen, gece ve gündüzün eşitlendiği gün olan ve Miladi Takvim'e göre 21 Mart'a tekabül eden Nevruz Bayramı, coşkulu bir törenle kutlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Emin Canlı, çok sayıda belediye personel ve bürokratı ile vatandaşların katıldığı programda konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülüp ağlamış, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar derin izler ve hatıralar bırakmış büyük Türk Milleti için Nevruz'un büyük anlamlar taşıdığını ifade etti.

        "Bizim için iftihar vesilesidir"

        Gönüllerin coşkusunun, yüreklerin heyecan ve huzurunun Türk'ün bahar bayramıyla daha da güçlendiğini aktaran Başkan Hüseyin Sözlü, "Nevruz, asırlarca Türk İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir. Bu köklü miras bizim için bir iftihar vesilesidir. Unutmayınız ki kendi gerçeklerine yabancılaşarak mutluluklarını başkalarına ait değerlerde, kültürlerde aramak yerine milli kültürümüzün öz kaynakları içerisinde bulmak demek aziz Türk Milleti'nin milli şuur ve ülküler etrafında birleşmesidir. Tarihiyle, coğrafyasıyla, gelenek ve görenekleriyle Türklüğün bayramlarını yaşamak ve yaşatmak bizlerin bir görevi" diye konuştu.

        Programın devamında Türk'ün güç ve kudretini temsilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Canlı demir dövdüler ardından da ateş üzerinden atladılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa