Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, emekli vatandaşların emeklilik süreçlerini daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla hayata geçirilen 'İkinci Bahar Emekli Evi', törenle hizmete girdi.

        Yenişehir Bölge Parkı'nda gerçekleştirilen açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Veysel Topkaya, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, meclis üyeleri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        "Mersin'i yaşlı dostu bir kent haline getirmek için çalışıyoruz"

        Konuşmasında göreve geldikleri günden bu yana geçen 4 yıllık süre zarfında Mersin'i 7'den 77'ye tüm vatandaşların huzur, güven ve refah içerisinde yaşayabilecekleri bir kent haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, "Başta dezavantajlı guruplar olmak üzere bütün toplum kesimlerini hiçbir ayırım gözetmeksizin aynı hasbi duygularla, sevgi ve şefkatle kucaklıyoruz. Mersin'i engelli dostu, çocuk dostu, kadın dostu, genç dostu, çevre dostu ve tabii ki yaşlı dostu bir kent haline getirmek için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Teşkilatı ile birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatan, hayatlarının en verimli çağlarını ülkesi ve milletine hizmet ederek geçiren yaş almışlarımızın huzur ve refahını sağlamayı hem sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği hem de bir vefa ve insani bir görev olarak görüyoruz" dedi.

        "Emekli Evi nesiller arası tecrübe aktarımının önemli temas noktalarından biri haline gelecek"

        Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaş almışların her daim yanlarında olduklarını belirten Kocamaz, hayata geçirdikleri hizmetlerden de bahsederek, "İkinci Bahar Emekli Evimiz, emekli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha iyi şartlarda yeni dostluklar kurarak ve kaliteli vakit geçirerek sürdürebilmeleri için hizmet verecektir. 55 yaş üstü tüm emeklilerin faydalanabileceği evde oluşturduğumuz kültür-sanat ortamında vatandaşlarımız çay, kahve, su gibi hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanacaklardır. Günlük gazete, çeşitli konularda dergi ve kitapların yer alacağı bir kütüphanesi de bulunan bu evden yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza birer üyelik kartı çıkartacağız. Müdavimleri için günübirlik geziler, çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyeceğimiz, psiko-sosyal danışmanlık hizmeti vereceğimiz emekli evimizi aynı zamanda nesiller arası tecrübe aktarımının önemli temas noktalarından biri haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

        "Yaşlıya saygı bilinci gelişecek"

        Ülkenin geleceğini temsil eden çocuk ve gençler ile tecrübe timsali yaş almışları bir araya getirmenin, karşılıklı tecrübe ve sevgi paylaşımında bulunmalarını sağlamanın çok daha önemli bir sosyal sorumluluk olduğundan söz eden Başkan Kocamaz, "Bu nedenle biz, İkinci Bahar Emekli Evi çatısı altında düzenleyeceğimiz çeşitli organizasyonlarla yaş almışlarımızla gençlerimizi bir araya getireceğiz. Kuşaklar arası dayanışmanın ve yaşlıya saygı bilincinin geliştirilmesi için çalışacağız. Bu konuda toplumda ve gençlerimizde farkındalık oluşturacağız. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven, toplum içinde saygınlığı olan bireyler olarak yetişmelerine bu şekilde katkı sağlayacağız. Kelimenin tam manasıyla umut ile tecrübeyi bir araya getirmek suretiyle, yaş almışlarımızın ve gençlerimizin serbest zamanlarının bir kısmını en iyi şekilde değerlendirmeleri için güzel bir zemin oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

        Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak da emeklilere bu güzel tesisi kazandıran Başkan Kocamaz'a teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde kesilen kurdele ile 'İkinci Bahar Emekli Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa