Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Tüketici Hakları" konferansı GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirildi.

        Konferansın açılışında konuşan Gaziantep İl Ticaret Müdürü Bilal Yazıcı, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü olarak 9 ilçe ve il hakem heyetinde toplam 72 kişi ile hizmet verdiklerini belirtti. Yazıcı, "Amacımız tüketicilerin yaşadığı sorunlarda başvuracağı, haklarınızı arayabileceği, çözüm yolları bulabileceği ve ücretsiz bir şekilde devletimizin sağladığı imkanları sunmak. 2017 Yılında Gaziantep'te yaklaşık 15 bin tüketici şikayeti aldık. 15 Bin kişinin rakamsal karşılığı 7 milyon Türk lirası. 7 milyon TL'lik ürün veya hizmet anlamında sorun yaşamışsınız ve bunu hakem heyeti aracılığıyla mahkeme öncesinde çözüme kavuşturulmasını istemişsiniz. Bunun yüzde 89'u tüketicinin lehine verilen kararlar oluşturuyor. Yaklaşık 6.3 milyon TL satıcıdan alınmış, tüketiciye verilmiş, bu anlamda sizlere hem sosyal hem ekonomik olarak hakem heyetlerimiz bir rehabilite imkanı sunuyor" dedi.

        Genel hükümlere göre hak aramak gerekir

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Güzel, "Ticari mesleki olmayan amaçlarla bir hizmet ya da ürün almak gerekir. Yani eve alınan televizyon tüketici kapsamına girerken işyerine alınan televizyon tüketici kapsamına girmez. Genel hükümlere göre hak aramak gerekir. Bu noktada Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulmaz. Ayıp deyince sadece kırık, bozuk, eksik anlaşılmasın. Üründe herhangi bir sorun olmayabilir. Ancak ambalajda yazılan özelliklere sahip değilse ayıplı maldır. Aldığınız bir bakliyatın paketinde 1 kilogram yazarken, ürün gerçekte 900 gram ise bu ayıplı maldır, bakliyatta herhangi bir sıkıntı olmasa bile. Ya da reklam ve ilanda belirtilen bir özelliğin olmaması da ayıplı mal demektir. Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirsiniz'' şeklinde konuştu.

        Geleceğimiz Öğrencilere Bağlı

        GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Özsağır ise öğrencilere açık çağrıda bulunarak 'Tüketici Kulübü' kurmayı teklif etti.Prof. Dr. Özsağır, "Biz öğrenciyi sahada görmek, öğrenciyi aktif hale getirmek istiyoruz çünkü geleceğimiz öğrenciye bağlı. Öğrenciden talep olduğu sürece Tüketici Kulübü kurmaya hazırız. Yarın gelsinler kurarız danışmanı da ben olurum'' ifadelerinde bulundu.Prof. Dr. Özsağır'a destek veren dernek başkanı da, ''Öğrencilerden talep geldiği sürece sonuna kadar destekçileriyiz'' diye konuştu.

        Konferans sonunda Türkiye genelinde yapılan 5, 6, 7 ve 8'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları' konulu resim yarışmasında Gaziantep'te ilk 3'e giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada Vali Lütfullah Bilgin Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencisi Enes Bulut birinci, Gaziantep Kolaj Vakfı Okulları 5'nci sınıf öğrencisi Azra Güneysu ikinci ve Vali Lütfullah Bilgin Ortaokulu'ndan 8'nci sınıf öğrencisi Sudenaz Aksın ise üçüncülük ödülünü aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa