Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'un Malazgirt ilçesindeki Alpaslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen nevruz kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

        Alpaslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde düzenlenen nevruz etkinliğine Jandarma Komutanı Ali Karaoğlan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap, Hâkim Garip Aykanat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Okul Müdürü Ali Özcan bir konuşma yaptı. Nevruzun birleştirici özelliğine dikkat çeken Özcan, "Nevruz Balkanlardan Kafkaslara, Kıbrıs'tan Orta Asya'ya 3 bin yıllık geçmişiyle birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin simgesidir. Nevruz, içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Nevruz etrafımızı saran hainlik çemberini kırmaya, bin yıllık birlikteliğimizi pekiştirmeye, kardeşliğimizi kuvvetlendirmeye yapılan bir çağrıdır. Malazgirt'te orduları tarumar eden, Çanakkale'de göğsündeki iman ile çelik zırhları delen bir neslin evlatları var. Biz bugün nevruz ateşi etrafında toplanırız, yarın omuz omuza verir destan yazarız, bir birimizin cenazesine omuz verir düğününde halay çekeriz. Unutmayın, bizler ortak bir kültür mirasıyla yoğrulmuş zincirin halkalarıyız. Bizimkisi Edirne'den Kars'a, Bosna'dan Azerbaycan'a, Türkmen Dağından Doğu Türkistan'a uzanan bir kardeşlik türküsüdür. Bir ortak kültür ve zenginlikler yumağı olan güzel günlerin müjdecisi bu anlamlı bayramın başta ülkemiz olmak üzere, bütün Türk yurtlarına ve gönül coğrafyamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından örste demir dövüldü. Nevruz ateşinin üstünden atlanırken, halat çekme, yumurta, çuval, sandalye kapmaca ve yoğurt yeme yarışmaları yapıldı. Program okuna şiir ve sergilenen halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa