Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

        Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Baro Başkanı Ali Er, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Turabi Aktürk ve çok sayıda öğrenci katıldı. Burada konuşan Müdür Aktürk, Nevruz Bayramı'nın baharın müjdeleyicisi olduğunu belirterek, "Görüldükçe insanın içine yaşam sevinci veren, kültürümüzün vazgeçilmez sembolü ilk nevruz çiçekleri yeşerdi. Nevruz çiçekleriyle beraber bahar geldi. Yeni gün anlamına gelen ve bahar bayramı olarak da bilinen Nevruz, pek çok toplum için yeni bir yıl başlama günüdür. Nevruz'un başlama tarihi Miladi takvime göre 21 Mart'tır. Konar göçer yaşan toplumların hayvancılık, tarım toplumları için çiftçilik günlerinin başlangıcı kabul edilir. Bayram birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme demektir. Bayramlarımız karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün, ulusça kardeşçe, barış içerisinde yaşama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının oluştuğu, sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir. Nevruz bütün bu güzel duygular yanında yeni ve umut dolu günleri, baharı bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenliktir. Nevruz Bayramı ve kutlamaları, Anadolu'da kültür ve geleneklerin nesilden nesile aktarıldığı en önemli günlerden birini oluşturmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Nevruz, nesiller arası iletişimin en güzel örneklerinden biridir. Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nün yoğun çalışmalarında, UNESCO'da yer alan Nevruz, bireyleri ve toplulukları yakınlaştırarak bütünleştiren, unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden gün yüzüne çıkaran ve gelecek kuşaklara aktaran ortak kültür bağlarını oluşturur. Bu vesileyle tarihten, Atalarımızdan gelen bu güzellikleri, bu ortak kültür ve değerimizi sonsuza dek yaşatmak ve doğamızı en güzel şekilde korumak arzumuzla Nevruz'unuzu kutluyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından hazırlanan "Sihirli Dünya" çocuk oyunu sahnelendi.

        Mut

        Mersin'in Mut ilçesindeki Mut Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, mülki amirler, siyasi parti başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kutlamalara katılan misafirlere pişi, ayran ve tatlı ikram edildi.

        Etkinlikte, halk oyunları ekibi gösteri yaparken, öğrenciler tarafından şiirler okundu, ateşler yakılarak demir dövüldü. Ardından müzik, skeç, geleneksel oyunlar sergilendi.

        Tarsus

        Mersin'in Tarsus ilçesinden Nevruz Bayramı Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu'nda coşkuyla kutlandı.

        Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Kadir Göl, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, protokolün diğer üyelerinin katıldığı etkinlikte çeşitli gösteriler sergilendi.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, bu yıl ki Nevruz kutlamalarının, Afrin'de terör operasyonlarını sürdüren TSK'nin başarılarından dolayı ayrı bir önem kazandığını kaydetti.

        Konuşmaların arından öğrencilerin hazırladıkları gösteriler sunuldu.

        Protokol üyeleri, halay çektikten sonra ısıtılan demirler örs üzerinde dövdü, yakılan ateş üzerinden de atladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa