Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Seyitgazi İlçesi Kırka Mahalleside baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Kırka Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlamalara, Seyitgazi Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, Seyitgazi Belediye Başkan yardımcısı Hasan Doğru, Seyitgazi Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı ve ilçe protokolü öğretmen, öğrenci ve misafirler katıldı.

        Okul bahçesine Nevruz ateşinin yakılmasıyla başlayan kutlamalar, Seyitgazi Kaymakamı Cankaloğlu'nun konuşmasıyla başladı. Cankaloğlu, konuşmasında; "21 Mart Nevruz Bayramının önemi Türk dünyası ve akraba topluluklarının birlik ve beraberliklerinin simgesi ve en önemli baharın müjdeleyicisidir" diye belirtti.

        Şarkı şiir ve folklor gösterilerinden sonra protokol, öğretmen ve öğrencilerin ateşin üzerinden atlamasıyla devam etti. Örs üzerinde demir dövülmesinin ardından katılanlara baharın simgesi Martaliçka hediye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa